Wat zijn de voordelen van het gebruik van een massage gun?

We raken allemaal gestrest van de dagelijkse activiteiten. Echter, het niet goed beheren van deze stress kan je gezondheid na verloop van tijd schaden, Een massage gun kan een hack zijn om met succes stress te beheersen binnen de kortst mogelijke tijd en op de meest handige manier, terwijl het de vele andere voordelen die eraan verbonden zijn.

Activeert het zenuwstelsel en de spieren

Het zenuwstelsel stimuleert en reguleert de activiteit van de spieren en houdt de homeostase van het lichaam in stand. Voor elke activiteit op de spieren wordt het zenuwstelsel op de hoogte gebracht. Massagepistolen helpen de receptoren van het sympathieke zenuwstelsel te stimuleren, wat vasodilatatie in de huid en de spieren veroorzaakt, waardoor spanningen vrijkomen en de spieren zich kunnen ontspannen terwijl de mobiliteit wordt verbeterd.

Verlicht spierspasmen en stijfheid

Massagepistolen kunnen helpen bij het verlichten van spierspasmen en stijfheid die kunnen ontstaan door een intense training. De spierkramp leidt vaak tot ischemie in de spieren, wat betekent dat de spier geen goede doorbloeding heeft. Dit kan resulteren in spasmen die pijnlijk zijn voor de aanraking. Het massagepistool werkt door druk uit te oefenen op de spier, pezen en banden om ze te helpen ontspannen, waardoor spasmen en pijnlijke contracties worden verminderd.

Breekt het littekenweefsel op

Het littekenweefsel bestaat uit collageenvezels die helpen bij het herstel van beschadigde vezels in het lichaam. De elasticiteit van het weefsel meet echter niet met het natuurlijke spierweefsel van het lichaam. Massagepistolen zorgen voor een diepe weefselmassage, die helpt bij het afbreken van deze littekenweefsels, waardoor de pijn wordt verlicht en de beperking wordt verlicht. Je kunt de massagepistolen niet alleen gebruiken voor sportblessures, maar ook voor postoperatieve littekenweefsels.

Verbeter het bewegingsbereik snel

Massagetoestellen werken op de spieren, het bindweefsel, de pezen, de banden en de gewrichten, die allemaal samenwerken om de mobiliteit te bevorderen. Door het consequente gebruik van massagepistolen zullen de gewrichten flexibeler zijn en minder gevoelig voor verrekkingen en verstuikingen. De ontspannen spieren en het fasciale weefsel en de verbeterde bloedcirculatie werken samen om de flexibiliteit en het bewegingsbereik van het lichaam te verbeteren. Een verbeterd bewegingsbereik zou dan resulteren in extra voordelen zoals het verbeteren van de atletische prestaties en een verbeterde stimulatie van de natuurlijke glijmiddelen van het lichaam om het lichaam soepel te houden.

Wellness voordelen

Er zijn vele andere gezondheidsvoordelen van massagepistolen, naast het ontspannen van de spieren en het verlichten van de pijn. Dit omvat een grotere mobiliteit, een betere slaap en een betere immuniteit. Het is ook nuttig voor depressie en angst, fibromyalgie, spijsverteringsstoornissen en stress-gerelateerde slapeloosheid.

Lees ook: 3 Voordelen van het installeren van CCTV in uw huis

Scroll to top