Wat zijn de voordelen van een robotmaaier?

Het idee van een robot die een perfect gecultiveerd gazon onderhoudt is voor veel mensen zeer aantrekkelijk. Er zijn veel factoren die moeten worden afgewogen voordat de beslissing om er een aan te schaffen wordt genomen. In dit artikel worden de voordelen belicht die mensen hebben gezien sinds ze zijn overgestapt van een traditionele gazonmaaier naar automatische Hendriks robotmaaiers.

Robot gazonmaaiers zijn veel handiger dan andere soorten grasmaaiers

Eenmaal geïnstalleerd zal een robotmaaier uw gras automatisch maaien, zonder tussenkomst van de gebruiker, tenzij je het maaischema of de instellingen wenst te wijzigen.

Veel mensen houden van het onderhouden van een goed onderhouden gazon, maar vonden het vroeger nogal tijdrovend. Het maaien, harken, verticuteren, bemesten, strimmen en randen van jouw gazon nemen allemaal tijd in beslag. Met automatische robotmaaiers kun je achterover leunen en de machine uw gras laten verzorgen terwijl je andere dingen doet.

De meeste modellen zijn volledig configureerbaar via een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel waarmee je de maaihoogte, de frequentie en de duur kunt aanpassen, zodat je het uiterlijk van jouw gazon op maat kunt maken. Sommige meer geavanceerde modellen kunnen zelfs worden bediend via een smartphone of tablet.

Jouw gras zal er beter uitzien en jouw gazon zal gezonder zijn met een robotmaaier

De meerderheid koopt in eerste instantie een robotmaaier om tijd en moeite te besparen bij het maaien van het gras en het onderhouden van een aantrekkelijk gazon.

Een van de onverwachte voordelen is waarschijnlijk de verbeterde uitstraling en conditie van het gazon.

Voorheen moest je het gazon meerdere malen bemesten tijdens het groeiseizoen en handmatig onkruid verwijderen om het gazon er goed te laten uitzien. Dit was vermoeiend en frustrerend.

Het belangrijkste voordeel is dat robotmaaiers daadwerkelijk helpen om uw gazon te bemesten, waardoor het er levendig en groen uitziet. Dit vermindert de hoeveelheid toegevoegde meststof die nodig is om een groen en gezond gazon te onderhouden.

Dit is te danken aan de manier waarop de robotmaaiers omgaan met het gemaaide gras. Robotmaaiers zijn mulchmaaiers. Dit betekent dat het gras wordt gemaaid tot fijn maaisel en wordt verspreid over het gazon, zodat de voedingsstoffen weer in de grond terechtkomen.

Omdat het maaisel zo fijn gemaaid is, zie je het maaisel niet op jouw gazon, wat het uitzicht van jouw tuin bederft.

Een ander groot voordeel is dat jouw gazon er de hele tijd vers gemaaid uitziet. Robot gazonmaaiers zijn ontworpen om regelmatig te maaien, desgewenst zelfs elke dag. Hierdoor blijft het gras na verloop van tijd op hoogte, zodat jouw gazon er voortdurend vers gemaaid uitziet.

Lees ook: Waarom is digitale transformatie belangrijk voor de belastingheffing

Scroll to top