Wat zijn de voordelen van een levensverzekering?

De meeste mensen begrijpen de belangrijkste voordelen van een levensverzekering: Jouw gezin krijgt geld als je onverwachts komt te overlijden – en je krijgt de geruststelling dat ze middelen hebben om zonder jou verder te gaan. Hoewel deze voordelen over het algemeen gelden voor alle soorten levensverzekeringen, zijn er nog andere belangrijke voordelen, afhankelijk van het specifieke type polis en het bedrag van de dekking die je krijgt.

Voor meer vragen kun je terecht bij klantenservice nationale nederlanden.

De vele voordelen van een levensverzekering

Alle levensverzekeringen kunnen je het financiële vertrouwen geven dat jouw gezin financiële stabiliteit zal hebben in jouw afwezigheid. Maar over het algemeen geldt dat hoe meer levensverzekeringen je hebt, hoe meer voordelen het jouw gezin zal bieden wanneer dat nodig is. Sommige mensen krijgen bijvoorbeeld een nominaal bedrag aan levensverzekering via hun werk. Hoewel dat theoretisch klinkt als een mooie som geld, is het in de praktijk misschien alleen genoeg om de begrafeniskosten en een paar hypotheekbetalingen te dekken. Maar met een groter dekkingsbedrag kan jouw gezin veel meer voordelen realiseren, zoals:

  • Inkomensvervanging voor jaren van verloren salaris
  • Aflossing van de hypotheek van jouw huis
  • Het afbetalen van andere schulden, zoals autoleningen, creditcards en studieleningen
  • Middelen verstrekken voor de hogeschoolopleiding van uw kinderen
  • Hulp bij andere verplichtingen, zoals de zorg voor ouder wordende ouders

Naast het dekkingsbedrag kunnen verschillende soorten polissen ook andere voordelen bieden:

  • Er zijn belastingvoordelen verbonden aan levensverzekeringen, omdat uitbetalingen bij overlijden meestal belastingvrij zijn; en sommige polissen hebben kenmerken die kunnen helpen geld over te dragen aan erfgenamen met minder belastingverplichtingen.
  • Sommige polissen hebben een contante waarde die na verloop van tijd wordt opgebouwd en kan worden gebruikt om later premies te betalen, of zelfs kan worden aangesproken om van te leven tijdens de pensionering.
  • Een levensverzekering kan vaak worden gecombineerd met andere vormen van bescherming, zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering om een deel van jouw salaris te vervangen als je niet meer kunt werken.
  • Veel polissen hebben waardevolle “lifters” of contractuele bepalingen die uitkeringen bieden vóór het overlijden.

Lees ook: Wat is Shopify en wat zijn de voordelen?

Scroll to top