Wat je moet weten over werkschoenen

Natuurlijk zijn er veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kopen van de juiste werkschoenen. Wil je werkschoenen kopen? Zorg er dan voor dat je je gesteund voelt in je boog en enkel, en dat je er comfortabel in kunt staan en bewegen. Je wilt er ook zeker van zijn dat ze goed passen; een loszittende schoen kan op zich al een gevaar voor het werk zijn. Zorg er altijd voor dat het schoeisel dat je kiest overeenkomt met de richtlijnen van je bedrijf en voor het soort werk dat je doet. Bescherm je voeten goed – ze zijn alles wat je hebt om op te staan!

Gladde oppervlakken

Schoenen die bestand zijn tegen uitglijden zijn nodig voor een grote verscheidenheid aan industrie├źn. Gezondheidswerkers, keukenwerkers, bedienend personeel, industrieel personeel, fabrieksarbeiders – de lijst is bijna eindeloos. slip vaste schoenen worden geleverd met een zool die de snee die een val of ongeval kan veroorzaken, vermindert.

Vocht

Waterbestendige leren laarzen zijn een populaire keuze bij het werken in natte omstandigheden waar vocht een probleem is. Werken buiten betekent dat je wordt blootgesteld aan elementen en je loopt bijna altijd het risico om nat te worden. Door je voeten droog te houden, bescherm je ze tegen de kou. Waterbestendig schoeisel beschermt tegen schimmel, rot en schimmelgroei.

Lees ook: De top 2 redenen om een makelaar in te huren

Rollende voorwerpen of machines

Sommige werkschoenen bieden extra bescherming langs het middenvoet gebied (de bovenkant van je voet). Als je ooit iets op je voet hebt laten vallen, weet je hoeveel pijn het kan doen. Metalen laarzen zijn goed voor werkomgevingen waar rollende voorwerpen of machines een risico vormen. Elke klus die zware machines, zware lasten of gevaarlijke omstandigheden met zich meebrengt, kan het gebruik van metalen laarzen vereisen.

Vallende voorwerpen

Als je het risico loopt om te vallen, zul je zeker veiligheidsneuslaarzen willen hebben. Dit zijn laarzen met een bovenlaag over de teen voor bescherming. Deze teen kappen werden van oudsher gemaakt van staal, vandaar de stalen laarzen met stalen tenen. Nu zijn ze echter ook verkrijgbaar in composietmaterialen.

Scroll to top