Wat je moet weten over de verschillen van canvas en plastic doeken

Schilders hebben een aantal benodigdheden nodig om de klus te klaren, en een hoogwaardig dropdoek is voor een schilder net zo belangrijk als een verfborstel of verfblik. Dropdoeken worden over vloeren en meubels gelegd en zijn ontworpen om ze te beschermen tegen verfspatten en spatten. Dropdoeken zijn er in een aantal verschillende materialen, maar canvas en plastic zijn twee van de meest populaire keuzes. Welk type druppeldoek biedt uw waardevolle spullen de meeste bescherming? Dit is wat u moet weten over canvas vs. plastic dropdoeken:

Prijs

Drop doek prijzen kunnen variëren afhankelijk van de grootte van het item, de kwaliteit van de constructie, en de retailer. Maar over het algemeen zijn plastic dropdoeken minder duur dan canvas dropdoeken. In feite zijn canvas dropdoek de duurste van alle dropdoeken. Maar het is ook de populairste. Kijk bijvoorbeeld naar deze canvas dieren , hierop is het plaatje mooi afgedrukt. Het is verleidelijk om het doek te kopen dat het minst kost alleen al vanwege de lage prijs, maar vergeet niet dat de prijs slechts een van de vele factoren is die je moet overwegen voordat je een doek kiest.

Het gewicht van het materiaal

Kunststof is een lichtgewicht materiaal, dat het gemakkelijker maakt om over meubels te gooien. Omdat kunststof niet zwaar en volumineus is, is het het perfecte materiaal om te gebruiken als bekleding voor onevenvormige meubelen. Het lichtgewicht karakter van plastic heeft echter ook zijn nadelen. Professionele schilders weten dat als het gaat om doeken, zwaardere stoffen beter zijn omdat ze dikker zijn dan lichte materialen. Dikke materialen zijn meer absorberend, waardoor ze meer verf absorberen en voorkomen dat deze doordrenkt raakt in het meubilair of de vloer.

Het kan moeilijk zijn om in je eentje zwaar canvas over een meubelstuk te gooien, maar dit zou niet de reden moeten zijn waarom je tegen canvas kiest. Vraag een vriend(in) om hulp bij het op zijn plaats zetten van de doeken, zodat u geen genoegen hoeft te nemen met een materiaal dat gemakkelijker te hanteren is. Canvas is ook verkrijgbaar in verschillende gewichten, dus overweeg om een iets lichter canvas te kiezen als je je zorgen maakt over een onhandelbaar gewicht.

Duurzaamheid

Een andere belangrijke factor om te overwegen is de duurzaamheid van het druppeldoek materiaal. Professionele schilders zien doek als een onverwoestbaar materiaal en niet voor niets. Plastic kan gemakkelijk scheuren, dus het is geen goede keuze als je van plan bent om scherpe voorwerpen te bedekken die het materiaal zouden kunnen doorprikken. U hoeft zich echter geen zorgen te maken over priksporen of scheuren in uw canvasdoek. Als u een canvas druppeldoek koopt, gaat deze jaren mee, zolang hij goed wordt bewaard en gereinigd.

Glibberig oppervlak

Aangezien druppeldoeken op de vloer worden gelegd, is het ook belangrijk om rekening te houden met de gladheid van het oppervlak van het druppeldoek. De meeste druppeldoeken zijn ontworpen met een rubberen butylrug, die zich vastgrijpt op het meubilair of de vloer en het druppeldoek op zijn plaats houdt. Deze drager zorgt ervoor dat een doek niet wegglijdt en onder uw voeten glijdt als u er overheen loopt.

Plastic druppeldoeken zijn niet ontworpen met deze functie, dus ze kunnen niet op hun plaats blijven zitten. Dit is een groot probleem bij het schilderen in de buitenlucht, omdat een sterke windvlaag uw plastic druppeldoek over het gazon kan laten vliegen. Zowel binnen als buiten zorgt het gebrek aan grip op een plastic druppeldoek voor een gevaarlijk veiligheidsrisico. Als u uw vloerbedekking bedekt met een plastic druppeldoek, is het belangrijk om slipvaste schoenen te dragen en goed te letten op het opstapje. U moet ook overwegen om het plastic valdoekje vast te tikken of om gewichten aan de randen van het valdoekje te gebruiken om het stevig op zijn plaats te houden.

Lees ook: Waarom is het bestaan van een non-profit organisatie belangrijk?

Scroll to top