Wat is Shopify en wat zijn de voordelen?

Shopify is een eCommerce platform waarmee je een online winkel kunt bouwen.

Shopify is een eCommerce platform dat door velen wordt aanbevolen voor het bouwen van een flexibele maar schaalbare online winkel met een functieset die maatwerk mogelijk maakt.

Het doel van Shopify was om iedereen in staat te stellen zijn of haar online winkel met gemak op te bouwen.

Wil je door een professional een Shopify webshop laten maken? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Lees hieronder een aantal voordelen van Shopify:

Gemakkelijk aan de slag

Het proces van het starten van een Shopify winkel is eenvoudig en kan binnen enkele uren na het aanmaken van een account worden gerealiseerd.

Of je nu vanaf de grond ontwerpt of gebruik maakt van Shopify kant-en-klare thema’s, het proces van het bouwen van de winkel kan snel worden uitgevoerd.

Shopify is voor bedrijven die hun aanbod online willen uitbreiden met een complete en eenvoudige oplossing. Een voordeel is dat het alles biedt wat je nodig hebt om succesvol online te verkopen. Zo hoef je je bijvoorbeeld geen zorgen te maken over het hosten van een website.

Voor het maken van de winkel zijn geen technische vaardigheden nodig om aan de slag te gaan. Technische mogelijkheden breiden wel jouw mogelijkheden uit in het aanpassen van jouw winkel, maar het is niet nodig om te beginnen.

Het enige wat je nodig hebt is om de winkel te creëren:

  • Een abonnement en een account
  • Bij voorkeur een aangepast domein (technisch niet vereist)
  • Producten

Beveiliging van de online winkel

Een belangrijk voordeel van Shopify is de veiligheid en betrouwbaarheid. Een moderne webwinkel moet veilig zijn, en persoonlijke en financiële gegevens moeten veilig zijn.

Een Shopify winkel is veilig voor jouw online shoppers, maar ook voor jou als eigenaar.

99,8% uptime beloofd door Shopify, is een sleutel voor de betrouwbaarheid van een webwinkel. Het betekent dat jouw klanten jouw winkel altijd en overal ter wereld kunnen bereiken.

Elke winkel wordt geleverd met SSL-certificaten die de veiligheid en het vertrouwen in jouw winkel verbeteren.

Meer dan een miljoen webwinkeliers, variërend van kleine en middelgrote bedrijven tot grote bedrijven, runnen hun online winkels via Shopify.

Ontwerpvriendelijke online winkel

Shopify heeft momenteel acht gratis thema’s die mooi en professioneel zijn. Elk thema heeft een ander doel, of je nu een enkel product of een productlijn verkoopt.

De gratis thema’s zijn een uitgangspunt voor verder maatwerk, maar om te beginnen zijn ze alles wat je nodig hebt.

De gratis thema’s zijn in ieder geval conversies in het achterhoofd om de beste initiële gebruikerservaring te bereiken en zo de verkoop te stimuleren.

De betaalde premium thema’s bieden meer unieke ontwerpen die bedrijven kunnen afstemmen op hun branding. Betaalde premium thema’s kunnen overal tussen de €100 – €150 kosten, en ze kunnen volledig worden bekeken voordat ze worden gekocht.

Elk Shopify-thema is, betaald of gratis, volledig responsief en geoptimaliseerd.

Een ander Shopify voordeel van de thema’s is dat je speciale landingspagina’s kunt maken voor jouw online marketing campagnes. Het gebruik van landingspagina’s kan de conversie aanzienlijk verhogen.

Lees ook: De belangrijkste factoren van SEO voor kleine bedrijven

Scroll to top