Waarom maandelijks doneren je een volwaardig gevoel geeft

Het beste van alles is dat je door maandelijks te geven een grotere liefdadigheidsimpact kunt maken. Maand na maand zullen jouw geplande donaties bijna altijd meer bedragen dan sporadische donaties aan diverse goede doelen gedurende het hele jaar (wat je natuurlijk nog steeds kunt doen!).

Wil je je abonnement van Plan Nederland opzeggen? Haast je niet en lees eerst dit onderstaande artikel!

Waarom je zult houden van maandelijks doneren

Naast het ondersteunen van het goede doel waar je om geeft, zijn er verschillende voordelen voor donateurs zoals jij:

Wordt strategisch met jouw donatie

Geven voelt altijd goed, maar het voelt nog beter als je je inzet voor de zaken die voor jou belangrijk zijn en zorgvuldig strategiseert hoeveel je kunt geven. Begin met het opzetten van een maandelijkse donatie voor de goede doelen waarvan je weet dat je ze zult steunen. Dan, elke keer als je een extra gift wilt doen, bekijk je al je donaties en vraag je jezelf af: “Heeft een maandelijkse toezegging zin? Moet ik de mix van goede doelen die ik steun veranderen?” Je kunt de mix gemakkelijk aanpassen als je gaat. Klaar om jouw gift naar het volgende niveau te brengen?

Gemakkelijker op jouw zakboekje

Gepland geven helpt niet alleen goede doelen hun financiering te voorspellen, hun financiën te budgetteren en toekomstige liefdadigheidsprojecten en -initiatieven te plannen – het helpt jou ook bij het budgetteren! In plaats van de krankzinnige donatie te doen in het midden van het zware vakantieseizoen, voel je je goed om het hele jaar door te geven en vermijd je een cash-flow crunch in januari.

Gemakkelijker op te sporen

Wanneer je ervoor kiest om maandelijks te geven, kun je jouw online belastingontvangsten op elk gewenst moment opvragen. Of je kunt gewoon wachten tot het tijd is voor de belastingen om één bonnetje te krijgen met al je liefdadigheidsdonaties die je in dat fiscale jaar hebt gedaan. Voorbij de belastingtijd zal toegang tot jouw donatie geschiedenis je helpen om jouw liefdadigheidsstrategie en budget voor het volgende fiscale jaar beter in te schatten en te plannen.

Lees ook: Waarom is digitale transformatie belangrijk voor de belastingheffing

Scroll to top