Waarom is de Italiaanse keuken zo duur?

De Italiaanse keuken is niet toevallig een van de meest populaire. Het is moeilijk een grote stad in de wereld te vinden zonder een restaurant dat Italiaanse gerechten serveert.

En dit geldt zelfs voor landen in Azië en het Midden-Oosten, die een specifieke plaatselijke culinaire traditie hebben. Dit kan gedeeltelijk te danken zijn aan de universele aantrekkingskracht van de twee belangrijkste gerechten van de Italiaanse keuken – pizza en pasta.

De Italiaanse keuken is echter veel meer dan deze twee ontegenzeggelijk heerlijke gerechten. In feite is de Italiaanse keuken net zo rijk aan geschiedenis en tradities als het land zelf.

Het voordeel van Italië is dat het wereldwijd als een betaalbare toeristische bestemming wordt beschouwd, zowel wat betreft de ligging en de vervoersverbindingen als wat betreft de prijzen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, worden toeristen soms verrast door restaurantrekeningen, en sommige Italiaanse delicatessen zijn niet voor iedereen weggelegd.

Welke gerechten zijn het duurst en waarom?

De meeste traditionele Italiaanse gerechten hebben ingrediënten die afhankelijk zijn van het seizoen en de geografische ligging. Aangezien de tradities in de verschillende regio’s van het land zeer verschillend zijn, heeft elke regio en zelfs elke stad zijn eigen plaatselijke culinaire trots. Sommige nationale gerechten op verschillende plaatsen worden creatief aangevuld door lokale chef-koks.

Een van de onderscheidende kwaliteiten van Italiaanse gerechten is het gebruik van gemakkelijk toegankelijke, kwalitatief goede en verse ingrediënten en de eenvoud van de bereiding. De verwachtingen zijn dan ook dat de prijzen in de restaurants niet erg hoog zijn. Misschien is dat de reden waarom veel toeristen in de war zijn.

Heel vaak wordt in sociale netwerken en op toeristische blogs commentaar gegeven op het feit dat de gerechten in Italiaanse restaurants opgeblazen zijn en zeker niet voor iedere bezoeker beschikbaar zijn. Het gaat zelfs over de meest klassieke Italiaanse gerechten zoals pasta of pizza. De Italianen hebben echter commentaar op deze zaak. Ja, de producten zijn niet zo duur in de winkels, maar de lokale bevolking waardeert het werk van hun mensen en het behoud van de authenticiteit van hun keuken.

In Italië is koken niet alleen een klusje dat je moet doen om snel te kunnen eten. Voor de mensen van Botusha is het eten heilig en je moet het voldoende tijd geven om te bereiden en het daarna met plezier en gedeeld met vrienden te nuttigen.

Voor Italianen moet voedsel worden gevoeld met alle zintuigen en daarom zeggen ze: “Koken is een kwestie van liefde en tijd. Hoe meer tijd en liefde, hoe beter de gerechten. ”

En laten we niet vergeten dat Italië per slot van rekening een land is dat vooral door het toerisme wordt gedragen. Jaarlijks bezoeken meer dan 50 miljoen toeristen Italië en genieten van Italiaanse wijn en gerechten. Klanten lopen dus over het algemeen geen prijzen mis.

Lees ook: Wat is een gepersonaliseerd diamond painting?

Scroll to top