Voordelen van het installeren van USB-aansluitingen in je huis

“Heb je een USB zodat ik mijn telefoon kan opladen?” Dit is een veelgestelde vraag van gasten die je huis bezoeken. Leer in dit artikel waarom het handig is om usb stopcontacten in je huis te installeren.

Tegenwoordig zijn apparaten die via USB-poorten worden opgeladen, overal te vinden. Bijna elk huis heeft meer dan één smartphone, tablet, e-reader of ander mobiel apparaat dat gebruik maakt van een USB-kabel. Als je een van deze apparaten wilt opladen via een standaard, drievoudige wandcontactdoos, moet je eerst jouw USB-kabel aansluiten op een adapter.

Maar dat is aan het veranderen. Tegenwoordig hebben huiseigenaren de mogelijkheid om elektrische aansluitingen te installeren die rechtstreeks USB-oplaadkabels accepteren. Dat betekent dat je jouw adapters kunt weggooien, meer apparaten kunt aansluiten op een enkel stopcontact, sneller kunt opladen en jouw standaard drievoudige stopcontacten kunt vrijmaken voor andere apparaten.

Lees meer over de voordelen van het installeren van USB-aansluitingen in jouw huis.

Het opladen van apparaten stroomlijnen

De meeste stopcontacten hebben slechts twee stopcontacten voor standaard drievoudige stekkers, hoewel een tweevoudig stopcontact vier drievoudige stekkers accepteert. Wanneer je een adapter moet gebruiken om USB-apparaten vanaf de muur op te laden, kan het zijn dat je apparaten in verschillende stopcontacten in het hele huis moet aansluiten of dat je een stekkerdoos moet gebruiken om al jouw omvangrijke adapters op te laden. Maar stroomstrips zouden geen permanente oplossing moeten zijn voor uw elektriciteitsbehoeften – ze kunnen een elektrisch veiligheidsrisico vormen.

Door een aantal USB-aansluitingen in uw huis te installeren, kun je één of twee apparaten met USB-aansluiting opladen bij elk USB-aansluitpunt, waardoor de stekkerdozen verdwijnen en jouw hele huis een rommelvrij oplaadstation wordt. Met veel USB-aansluitingen kun je twee USB-poorten in elk stopcontact hebben, als je dat wilt.

Gooi jouw adapters weg

Nou ja, misschien gooi je je USB-lader niet weg – je zult er waarschijnlijk nog steeds af en toe een nodig hebben, al was het maar als je weg bent van huis. Maar als je een van die mensen bent die moeite hebben met het bijhouden van adapters, kunnen USB-wandcontactdozen dat probleem elimineren omdat ze je de mogelijkheid bieden om jouw USB-oplaadkabel direct in de muur aan te sluiten.

Sneller opladen

Als je geen USB-adapter heeft om jouw apparaat op te laden via een drievoudige aansluiting, kun je het in een laptop of zelfs in de USB-poort van jouw TV steken. Echter, het opladen op deze manier is misschien niet de snelste manier om die batterijen vol te krijgen.

Meestal levert het opladen van een apparaat via de USB-poort op een laptop of TV een stroom van niet meer dan 500 ampère aan uw apparaat. Het gebruik van een adapter om jouw apparaat aan te sluiten op een traditioneel stopcontact zal wat sneller gaan. Maar door jouw apparaat rechtstreeks aan te sluiten op een stopcontact met een USB-poort, kun je het apparaat tot 40% sneller opladen dan met een adapter. Dat komt omdat veel stopcontacten met USB-poorten ook slimme chips bevatten die de optimale laadstroom van elk apparaat kunnen detecteren en de stroomuitgang kunnen aanpassen zodat elk apparaat zo snel mogelijk wordt opgeladen.

Lees ook: 3 Voordelen van het installeren van CCTV in uw huis

Scroll to top