Voorbij de muren: Waar kan je je stopcontacten plaatsen?

Je architect zal bij het plaatsen van outlets plannen maken rond stadscodes. Je stad of gemeente zal bepalen hoe ver je outlets van elkaar verwijderd moeten zijn. Maar je kan nog steeds input hebben over waar ze naartoe gaan, of als je outlets op specifieke plaatsen wilt hebben. Uiteraard zullen de meeste outlets in je muren worden geplaatst, maar denk na over de muur om er echt zeker van te zijn dat je gedekt bent. Als je je voorstelt hoe je het huis zult gebruiken en je dagelijkse leven zult leiden, kan dat je helpen om de beste plaatsen voor outlets te visualiseren. In dit artikel geven we een aantal slimme plekken om ervoor te zorgen dat je elektriciteit hebt:

Achter de muur

In keukenladen en kasten. Laden en kasten zijn een stiekeme manier om meer stroom door je keuken te laten lopen. Of je nu een telefoon moet opladen, een handmixer moet bedienen of zelfs een klein lampje moet aansluiten, als je de stroom in je lades hebt weggestopt, heb je gemakkelijk toegang die je decor niet verstoort. Je kunt ook stopcontacten in kasten gebruiken om enkele donkere hoeken van je kasten te verlichten.

Onder kasten

Onderkast verlichting is een leuke functie, maar het kan duur zijn. Bovendien kan het zijn dat je dure speciale lampen vervangt, of dat je ze gewoon doorbrandt. Met stekkers onder de kasten kun je kiezen voor minder dure verlichting en kun je ruimte creƫren om elektronica en keukengadgets aan te sluiten, zonder dat je de ruimte van de toonbank in beslag neemt.

In het keukeneiland

Als je een keukeneiland hebt, kun je overwegen om de stroom op te starten en in je eiland te plaatsen met een stopcontact aan de zijkant. Zelfs als je een andere toonbank ruimte heeft, zul je je eiland waarschijnlijk gebruiken voor voorbereidend werk. Het is vervelend om eten te moeten verplaatsen naar een andere werkruimte om een mixer, blender of keukenmachine aan te sluiten. Het eiland is ook de perfecte plek om pannenkoeken warm van de elektrische bakplaat te serveren.

TIP: Bekijk de gira E2 stopcontacten op gira-schakelmateriaal.com

In de entree

Waarom zou je stopcontacten aan de ingang toevoegen? Het is gewoon een plek om jassen en schoenen uit te trekken, toch? Nou, denk er eens over na hoe vaak je je telefoon in een stopcontact in het huis steekt, alleen maar om het te vergeten? Of hoe vaak heb je gasten die een oplader nodig hebben? Het toevoegen van stekkers aan je ingang geeft je een handige out-of-the-way plaats om telefoons en elektronica op te laden, zodat ze altijd klaar staan wanneer je dat bent.

Woonkamer vloeren

Wil je niet struikelen over snoeren en stekkers? Als je stopcontacten in de vloer van je woonkamer plaatst, kun je de verlichting precies daar aansluiten waar je ze nodig hebt, zodat de snoeren onder het meubilair worden verstopt in plaats van dat er voortdurend gevaar voor struikelen bestaat.

Badkamers

Je architect zal zeker plannen maken voor stekkers in de badkamer, maar je kunt de plaatsing ervan zo ontwerpen dat ze meer functioneel zijn. Denk aan de manier waarop je badkamer elektronica gebruikt, zoals scheerapparaten of haardrogers. Vergeet niet dat het onveilig is om koorden te strikken over wastafels, dus plan dienovereenkomstig. Ben je verslaafd aan stille baden en reality-tv? Je architect kan je ook helpen bij het vinden van een veilige plek om een stopcontact te vinden voor een TV in de badkamer.

Lees ook: Het verkennen van het Nationaal Park de Hoge Veluwe

Scroll to top