Top 3 Redenen om een e-scooter te kopen

Als je nog nooit een motor hebt gehad of hebt gereden, kan het vooruitzicht om er een te krijgen eng zijn. Als krachtige motoren niet voor jou zijn, maar je wilt toch de spanning en vrijheid die een auto misschien niet kan geven, dan is het krijgen van een scooter als een eerste keer koper een geweldige optie.

Hier zijn drie redenen die bewijzen waarom je er eentje moet kopen als beginnende rijder.

Brandstofbesparend

Electric scooters zijn extreem zuinig, wat betekent dat je niet elke keer hoeft te tanken als je een ritje gaat maken. Zoals bij alle voertuigen is de brandstofefficiëntie van een scooter afhankelijk van de grootte van de motor (en de manier waarop je rijdt).

De wachtrij overslaan

Juridisch gezien kunnen scooters op veel gebieden optimaal profiteren van de busbaan, zodat je de wachtrij kunt overslaan en een goede tijd op de weg kunt doorbrengen als je er een kiest als eerste koper. Kijk op de website van jouw gemeente om te zien of dit in jouw omgeving van toepassing is.

Ook het overslaan van het stadsverkeer is een groot voordeel, waardoor het woon-werkverkeer een stuk makkelijker, sneller en minder stressvol wordt. Scooters zijn ook klein genoeg om zich in de krapste parkeerplaatsen te wringen en het beste is… ze zijn meestal vrij om te parkeren!

De parkeerplaatsen die eigendom zijn van de gemeente, de parkeerzones en de beperkte wachtplaatsen kunnen allemaal gratis worden gebruikt door scooter- en motorrijders. Privé parkeergarages met meerdere verdiepingen hebben vaak gratis motorparkeerplaatsen, en zelfs gewone pay-and-display parkeergarages hebben meestal een beleid om fietsen gratis te laten parkeren, op voorwaarde dat ze dat doen in een parkeervak en niet op een loopbrug.

Goedkoper om te kopen

Of het nu nieuw of gebruikt is, het krijgen van een scooter als een eerste keer koper is meestal goedkoper dan het kopen van een auto. Natuurlijk hangt dit allemaal af van het jaar, het merk, het model, de grootte van de motor en andere factoren, maar het kopen van een scooter in plaats van een auto kan je geld besparen.

Voor de prijs van €1,000 kijk je naar een gloednieuwe 50cc-scooter, terwijl als je hetzelfde bedrag zou besteden aan een auto, je geluk zou hebben om een 2005-2010, hoge kilometerstand, kleine tweedehands auto te krijgen.

Lees ook: 3 Voordelen van hypotheekmakelaars in 2020

Scroll to top