thailand

Thailand: Plekken om te bezoeken

Thailand is een emmerlijst met vakantieplekken voor zoveel mensen en heeft echt alles – de chaotische charme van Bangkok, de epische tropische jungles, een aantal van de beste straatvoedingsmiddelen ter wereld en de met palmbomen omgeven stranden die eeuwig lijken te duren. Wat je reden ook is om te ontsnappen naar het land van de glimlach, Thailand zal je niet teleurstellen.

Thailand is de thuisbasis van goed aangesloten treinen en goedkope luchtvaartmaatschappijen die je snel en effectief van het ene naar het andere interessante punt kunnen brengen. Als je onderzoek doet naar bestemmingen en dingen die je kunt doen op jouw volgende tropische vakantie, bekijk dan onze lijst met de beste Thailand Destinations om te bezoeken in Thailand.

Bangkok

De hoofdstad van Thailand is een snelle, bruisende stad met meer dan acht miljoen inwoners. Bekend om het kosmopolitische gevoel en het bruisende straatleven, is Bangkok ook een geweldige toegangspoort tot de beste tempels en paleizen van het land. En hoewel het gemakkelijk te vergeten is als u tussen de wolkenkrabbers van Bangkok wandelt, ligt het hart van de stad aan het water – de vele kanalen die door de wijken lopen en de levendige Chao Phraya rivier, die u kunt bezichtigen tijdens een boottocht met een lange staart.

Voor degenen die in een winkelstemming zijn, is Bangkok de thuisbasis van vele winkelcentra, waaronder het über-luxe Siam Paragon en de op reizen geïnspireerde Terminal21, evenals een aantal traditionele drijvende markten. Voor een meer unieke ervaring kan niets beter dan Chatuchak Market – een van de grootste openlucht markten ter wereld en een labyrint van meer dan 8000 kraampjes (wees voorbereid op de onvermijdelijke ervaring om daar te verdwalen), Chatuchak heeft het allemaal en verkoopt het tegen lokale prijzen.

Op de top van de dingen die in Bangkok te doen zijn is het Grand Palace, een complex van gebouwen die Wat Phra Kaew (Tempel van de Smaragden Boeddha), de Royal Reception Halls, en Wat Pho- die een 46 meter lange liggende Boeddha bedekt met bladgoud herbergt.

Lumpini Park, gelegen in het hart van de stad, strekt zich uit als een groene oase in de betonnen jungle van Bangkok. Het park wordt vaak gemist door bezoekers en is een geweldige plek om het lokale leven te zien, van senioren die Thaise Chi beoefenen in de buurt van het meer (waar u boten kunt huren om ’s middags weg te peddelen) tot enorme watermonitorhagedissen.

Lees ook: 5 stappen die je moet nemen voor het geven van donaties

Scroll to top