Spuitverf of rollen: Wat is sneller, gemakkelijker?

Is het beter om een roller of spuitmachine te gebruiken voor het schilderen van de muren of het plafond in je huis? Het is een moeilijke keuze. Verfspuiten gaat snel, maar pas nadat je klaar bent met het uitgebreide voorbereidingswerk. Het walsen gaat langzamer, maar het legt meer kwaliteit vast dan het spuiten.

Bij www.goedkopeschilders.com kun je voor een prima prijs aan een breed scala kwalitatieve plafond sauzen en andere soorten verf vinden.

Terwijl het rollen zijn punten heeft, bestaan er niet voor niets verfspuiten: ze zijn snel. Misschien wil je een verfspuit gebruiken als aan een aantal van deze voorwaarden is voldaan:

Het gronden van nieuwe, grote binnenruimtes

Als de kamer zich in de beginfase van de verbouwing bevindt, is het een leeg doek. Dit doek leent zich goed voor verfspuiten. Je kunt er met een beetje overgave op spuiten, waarbij je slechts een paar belangrijke plekken, zoals loodgieterij, elektriciteitskasten en ramen, kunt afschermen. Wanneer een kamer op dit punt van verbouwen is, zal het altijd sneller zijn om te spuiten dan de verf te rollen.

Het schilderen van een buitenkant met een duidelijke omtrek

Exterieurs met een volwassen landschapsarchitectuur, uitgebreide vlonders, veranda’s, speeltuinen, garages en alles wat niet geschilderd wordt, sleept uw voorbereidingstijd mee. Een duidelijke omtrek betekent dat je alleen items op het huis hoeft te maskeren, niet rondom het huis.

Je hebt veel detailwerk of textuur

Verfspuiters maken kort werk van ingewikkelde texturen, zoals die gevonden worden op kroonlijsten, popcorn of cottage cheese plafonds, opgebouwde plinten, diepe buitenstructuren, kroonlijsten, dentils, of metselwerk. Verfspuiters hebben het vermogen om in de smalste spleten te werken, door een dunne laag aan te brengen. Daarentegen kan het borstelen of oprollen van gedetailleerde oppervlakken resulteren in het samenvoegen van verf en druppels.

Lees ook: 3 voordelen van het zien van een psycholoog

Scroll to top