Kan je een huis kopen als een buitenlander?

In dit artikel kom je alles te weten wat je moet weten als een buitenlander om een huis in Nederland te kopen. En ja, buitenlandse mensen hebben alle vrijheid om een huis in Nederland te kopen.

Hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen:

Moet ik kopen tijdens de kredietcrisis?

U kunt zich zorgen maken over de prijzen van de panden. Kelderen ze na uw aankoop van uw huis? Of u kunt voorzichtig zijn omdat u niet weet hoe lang u uw baan zult behouden. Je hebt maar twee keuzes. Wacht tot de prijzen zijn gedaald (het kan nooit gebeuren), of koop nu. Wanneer u besluit te wachten, voorspelt u de markt. De vraag of de prijzen al dan niet zullen dalen, kan niet van tevoren worden beantwoord. Dus u kunt beter een specialist vragen, wij raden een Makelaar uit Almere aan, klik hier om hun website te bezoeken. Wanneer u van plan bent om uw eigen woning te bezitten voor de komende dertig jaar of zo, korte termijn veranderingen in de prijs zijn niet belangrijk (en dus het kopen van een huis tijdens de kredietcrisis is een kans). Veel belangrijker (dan prijswijzigingen) is de vraag of je de komende dertig jaar wel of niet in staat bent om de kosten van de woning te betalen. Als dat het geval is, kun je in de woning wonen, wat de prijzen ook doen. Dalende prijzen zijn alleen een probleem als je je eigen woning moet ruilen voor een huurwoning. Het kan zijn dat je met een enorme schuld zit opgescheept.

Heeft u het gevoel dat u maar korte tijd in dit huis zult verblijven? Of bent u niet zeker van uw baan of inkomen?
Dan is het misschien verstandig om nu geen huis te kopen. U hoeft niet met verlies het huis te verkopen (de kosten om het huis te kopen gaan direct verloren). En wanneer de prijzen dalen, leeft u zonder zorgen.

Nieuwbouw of bestaand onroerend goed?

Bestaande woningen zijn vaak op korte termijn beschikbaar. Eigendommen die nog niet klaar zijn, kunnen tot twee jaar duren voordat u er kunt intrekken.

Huren of kopen?

Hoe kiest u voor het huren of kopen van een woning in Nederland? Er zijn drie hoofdpunten. De kosten, de beschikbaarheid en het gemak waarmee de woning kan worden aangepast. Lees hier mijn pagina over huren of kopen.

Huis of appartement?

Bij het kopen van een woning zijn er verschillen tussen huizen en appartementen. De belangrijkste punten zijn het gedeelde eigendom (en de kosten die ermee gemoeid zijn) en de vrijheid om het onderhoud te doen.

Scroll to top