Is vloerverwarming de moeite waard?

Vloerverwarming is een gemakkelijke en energie-efficiënte manier om jouw huis te verwarmen en jouw tenen behaaglijk te houden. Hoewel de installatiekosten van vloerverwarming hoger liggen dan die van traditionele radiatoren, zijn er verschillende opties beschikbaar zoals elektrische vloerverwarming laminaat die bij jouw budget passen en het is de moeite waard om in gedachten te houden dat vloerverwarming op de langere termijn aanzienlijke kostenbesparingen op jouw energierekeningen oplevert.

Bij het verbouwen van jouw badkamer is vloerverwarming vooral het overwegen waard. Je bespaart veel op de arbeidskosten als de vloerbedekking toch al wordt opgetild en vervangen. Het comfort en de besparingen op jouw energierekeningen zullen op langere termijn in jouw voordeel werken.

De voordelen snel op een rijtje:

  • Energie-efficiënte verwarming
  • Moeiteloos te gebruiken
  • Meer ruimte en ontwerpvrijheid
  • Werkt met alle vloerbedekkingen
  • Veiligheid en comfort
  • Gemakkelijk te installeren

In de post van vandaag zullen we het hebben over de nadelen van vloerverwarming.

Installatiekosten

Bij het schatten van de kosten van een installatie, is een veilige schatting tussen de €10 tot €20 per vierkante voet afhankelijk van het type systeem dat je kiest voor jouw huis. Installatie opzij, moet je nog steeds bellen met een gekwalificeerde elektricien om het systeem aan te sluiten op jouw stroomvoorziening, kan dit een paar uur en kan alles tussen de €200 en €250 kosten, afhankelijk van wie je kiest en waar je woont.

Daarom is de minimale kosten is de elektricien en de totale arbeidskosten voor een elektrisch systeem alles vanaf €500, afhankelijk van het niveau van de vereiste professionele werk.

Water gebaseerde systemen worden meestal geïnstalleerd tijdens de bouwfase en opgenomen in de bouw of renovatie project, meestal tegen een kostprijs twee of drie keer dat van het installeren van een elektrisch systeem.

Installatietijd

Aangezien je meestal een zelfnivellerend middel bovenop het elektrische vloerverwarmingssysteem moet aanbrengen, moet je rekening houden met de tijd die nodig is om dit volledig te laten drogen voordat de vloerbedekking kan worden gelegd – dit is meestal een dag of twee. De op water gebaseerde vloerverwarming duurt langer om te plaatsen, hoewel dit normaal gesproken niet te veel uitmaakt, omdat het de neiging heeft te worden geïnstalleerd als onderdeel van een groter gebouw of renovatieproject en de installatie is meestal binnen een week voltooid.

Hoogte van de vloer

Ter indicatie: vloerverwarmingssystemen verhogen de vloerhoogte in een kamer gemiddeld met minder dan een halve centimeter, afhankelijk van het systeem dat je kiest. Bovendien kan het nodig zijn isolatieplaten onder de verwarmingsapparatuur te plaatsen om het rendement te maximaliseren door ervoor te zorgen dat alle warmte naar boven gaat in plaats van naar beneden. Isolatieplaten verhogen de hoogte nog iets verder, met ongeveer een centimeter.

Lees ook: Wat is Shopify en wat zijn de voordelen?

Scroll to top