Hoogwaardige sandalen met boogondersteuning waar je je goed bij kunt voelen

Doen je voeten pijn van ongemakkelijke sandalen?

Het kiezen van de verkeerde sandaal kan je voeten pijn doen. En als je hoge bogen hebt, platte voeten, of een voetconditie zoals plantaire fasciitis, kan het dragen van sandalen een nachtmerrie zijn.

Als je een paar richtlijnen volgt, zoals het zoeken naar sandalen met steun, kussen en goede materialen, kun je een paar vinden dat voor je werkt.

Lees verder voor onze favoriete keuze van sandalen met ondersteuning voor de voetboog, die hoog gewaardeerd worden door de consument, gebruik maken van goede productiepraktijken, en zal je er nog steeds stijlvol uitzien.

Birkenstock

Details: Leren sandalen van Birkenstock is een goede keuze als je op zoek bent naar een herkenbare, modieuze en uniseksandalen met hoogwaardige boogsteun. Het gehele kurkvoetbed is ontworpen om elk deel van jouw voet te ondersteunen bij het stappen.

Voordelen: Doordacht ontwerp voor ondersteuning van de gehele voet, echt lederen riemen en kurkvoetbed.

Nadelen: Wees op je hoede voor namaaksandalen. Deze hebben ook een lossere pasvorm en werken misschien niet voor smalle voeten.

Prijsklasse: €€

Hoe te kiezen

Het kan onmogelijk zijn om een comfortabele sandaal te vinden die je voor een lange periode kunt dragen met de stijl die je wilt en, misschien nog wel belangrijker, een sandaal die in lijn is met jouw waarden.

Hier is onze cheat sheet om een sandaal te kiezen die past bij jouw voet en jouw levensstijl:

 • Zijn ze betaalbaar voor jouw budget? Sandalen met steunzolen of speciale ontwerpen kunnen in een hogere prijsklasse zijn, dus verwacht dat je ergens tussen de €60 en €200+ betaalt voor sandalen van topmerken.
 • Zijn ze bedoeld voor jouw levensstijl? Sandalen voor lange wandelingen op het strand zijn anders dan die voor outdoor exploratie. Zorg ervoor dat de sandaal aangeeft voor welke activiteiten hij het meest geschikt is en ga vanaf daar.
 • Zijn ze specifiek ontworpen voor comfort? Is er demping in de buurt van jouw probleemgebieden, zoals de hiel en de bogen?
 • Passen ze strak genoeg om niet op jouw voet te bewegen? Passen ze wel als je loopt, maar zijn ze niet zo strak dat ze oncomfortabel zijn of de bloedstroom onderbreken?
 • Zijn ze slipvast of slipvrij? Zouden ze mogelijke verwondingen voorkomen?
 • Zijn er gezondheidsclaims op de verpakking of in de beschrijving van de online winkel, die worden ondersteund door bewijs? Kun je studies vinden die hun claims onderbouwen? Zo niet, neem deze claims dan met een flinke korrel zout.
 • Hebben ze certificaten of aanbevelingen? Zijn ze afkomstig van gerenommeerde gezondheidsdeskundigen of organisaties met geloofwaardigheid op medisch gebied?
 • Is de fabrikant een gecertificeerde B Corporation? Dit is een goede manier om te bepalen of een bedrijf belooft duurzame materialen te gebruiken, een eerlijke toeleveringsketen in stand te houden en werknemers in alle stappen van het productieproces een leefbaar loon te betalen.
 • Worden ze geproduceerd in een land dat een leefbaar loon betaalt? Betalen ze hun werknemers eerlijk in alle productiestadia?
 • Zijn de materialen duurzaam ingekocht? Bevat de sandaal kankerverwekkende stoffen of stoffen waarvan bekend is dat ze allergische reacties veroorzaken?
 • Zegt de sandaal wie hem heeft gemaakt of waar hij is geproduceerd? Zo niet, dan is het waarschijnlijk de moeite waard om ze door te geven, aangezien je geen antwoord zult vinden op een van de bovenstaande vragen.

Lees ook: 5 minder bekende voordelen van zonne-energie

 

Scroll to top