Hoe werkt lasersnijden en laser graveren?

Lasersnijden (en graveren) is een fascinerende technologie, die haar nut meer dan bewezen heeft. Het beste van alles is dat het tegenwoordig voor iedereen toegankelijk is, hetzij via commerciële diensten of desktop machines.

Het proces is echter nog niet perfect, met een aantal problemen die moeten worden opgelost voordat het kan worden beschouwd als superieur aan andere soortgelijke technologieën zoals CNC-routers. Elk jaar worden er krachtigere en nauwkeurigere machines ontwikkeld met een betere snijcapaciteit, dus we verwachten dat veel van deze nadelen in de toekomst zullen worden beperkt.

Wat is lasersnijden? Hoe werkt het?

Lasersnijden is een digitale productietechnologie die werkt op 2D vector bestanden. De lasersnijder is opgebouwd uit een laserresonator die, afhankelijk van de snijmethode, een gasmengsel van een kristallichaam of glasvezels bevat. Het snijproces begint wanneer er energie wordt toegepast op het mengsel, dat vervolgens door verschillende spiegelglazen wordt gestuurd om de laser te richten.

En hoe zit het met laser graveren?

De lasergravure is een subtractieve fabricagemethode voor het veranderen van het oppervlak van een object om het gewenste ontwerp te verkrijgen, en het kan op veel verschillende soorten materialen worden gedaan. Er zijn twee soorten gravures mogelijk, namelijk het etsen van de oppervlakte- en lijngravure.

AANBEVOLEN: Wil je iets met de laser graveren? Dat kan voordelig en op kwaliteit bij laserlokaal.nl!

Waarom zou je lasersnijden gebruiken?

Lasersnijden is vooral effectief als het gaat om snelle productie. Lasersnijden is een verbazingwekkende productietechniek. Hier zijn alle voordelen van lasersnijden:

Keuze van het materiaal voor lasersnijden

Door gebruik te maken van een laser snijservice zoals laserlokaal.nl kun je toegang krijgen tot een geweldige catalogus van laser snijmaterialen. Van multiplex tot acryl, maak de beste keuze om je projecten tot leven te brengen.

Nauwkeurigheid

Hier is het belangrijkste voordeel van deze productietechniek: het is de precisie. Lasersnijden biedt nauwkeurige en complexe maar zuivere snedes, zelfs voor kleine details. Vergeet niet om de ontwerprichtlijnen van het materiaal dat je hebt gekozen te controleren voordat je jouw lasersnijwerk bestelt. Om het beste uit deze technologie te halen, moet je deze ontwerprichtlijnen respecteren om het best mogelijke product te creëren!

Je kunt details toevoegen

Tijdens het maken van je project met lasersnijden, kun je ook laser graveren toevoegen! Het gebruik van deze twee technieken zal perfect zijn om producten te maken met een goede afwerking en echt goede kwaliteit! Voor de productie kan het een groot voordeel voor je zijn. Met laser graveren kun je verschillende dieptes en afmetingen aan je projecten toevoegen.

Vrijheid

Lasersnijden biedt vrijheid voor het ontwerp en de hoeveelheid van het product. Inderdaad, je kunt alles kiezen! Voor het ontwerp, zodra je jouw software hebt en de richtlijnen voor het materiaalontwerp respecteert, kun je alles doen. Er is bijna geen enkele beperking bij het gebruik van deze productietechniek.

Lees ook: Het verkennen van het Nationaal Park de Hoge Veluwe

Scroll to top