Hoe werkt bunq in Nederland?

Bunq is een digitale bankrekening die boordevol functies zit. Je kunt meerdere bankrekeningen openen met unieke IBAN’s, de bunq app is beschikbaar in zes talen en je kunt rente verdienen op het geld dat je op je rekening hebt staan. Het is een geweldige optie voor expats, professionals, studenten of ieder ander die een handige bunq zakelijk rekening wil om zijn geld te beheren.

Lees hieronder wat je kunt verwachten van een bunq-rekening in Nederland, zodat je kunt beslissen of het iets voor jou is.

Hoe werkt bunq in Nederland?

Bij bunq wordt alles wat je doet afgehandeld op de app en zijn er geen fysieke kantoren. bunq heeft onlangs de soorten persoonlijke rekeningen die het aanbiedt vereenvoudigd en biedt nu easyTravel (voorheen Travel), easyMoney (voorheen Premium) en easyGreen (voorheen SuperGreen) aan.

Voor easyTravel betaal je geen maandelijkse onderhoudskosten, maar wel een eenmalige vergoeding voor de reispas, momenteel € 9,99. Voor easyMoney betaal je € 7,99 per maand en voor easyGreen € 16,99 per maand.

Zowel voor easyMoney als easyGreen kun je 25 individuele IBAN-rekeningen aanmaken om je geld te beheren. In de app kun je gebruikmaken van budgetteringstools, spaardoelen instellen, een persoonlijke betaallink gebruiken om gemakkelijk door vrienden te worden betaald en gratis geld opnemen bij geldautomaten als je naar het buitenland reist. Met easyGreen, de rekening met het hoogste niveau van bunq, kun je ook je CO2-uitstoot compenseren door bomen voor je te planten.

bunq easyTravel

De bunq Travel Card biedt de volgende functies:

  • Geen maandelijkse kosten. Je betaalt geen maandelijkse kosten, maar er is een eenmalige vergoeding van € 9,99 voor de kaart.
  • Geen zwakke wisselkoersen. Door de samenwerking met TransferWise berekent bunq je de echte wisselkoers voor internationale valutatransfers.
  • Notificaties. Houd je uitgaven in de gaten met notificaties.
  • Bevries jouw kaart. Vergrendel en ontgrendel jouw kaart, zodat deze alleen kan worden gebruikt wanneer je dat wilt.
  • Probleemloos splitsen. Beheer groepsreisuitgaven via de bunq Splice Groups functie.

bunq easyGreen

Met easyGreen, bunq’s top account voor €16,99 per maand, heb je toegang tot alle functies van easyMoney, maar ook de volgende exclusieve extraatjes:

  • Word CO2 vrij. Voor elke €100 die je uitgeeft via jouw easyGreen Business account, wordt er een boom geplant.
  • Metalen kaart. Ontvang een gratis exclusieve Metal card als je je aanmeldt en 24 maanden vooruitbetaalt.
  • Bescherming. Je krijgt een Metal card aankoopbescherming en uitgebreide garantie.

Lees ook: De voordelen van een besloten vennootschap

Scroll to top