Hoe kan een belastingadviseur je helpen geld besparen?

Als je er zeker van wilt zijn dat je geen belastingteruggaven misloopt en volledig aan jouw belastingschuld voldoet, is het belangrijk om belastingadvies in te winnen bij een ervaren belastingdeskundige zoals Broekhuis Administraties. Expats hebben baat bij een belastingadviseur die volledig op de hoogte is van hun situatie, hen kan bijstaan voor de lange termijn en hen adequaat kan adviseren als hun situatie verandert.

Daarom stelt een goede belastingadviseur vragen om jouw situatie te begrijpen en met welke uitdagingen je te maken kunt krijgen. Vervolgens komt de adviseur met een proactief advies en een voorstel voor de te volgen weg, dat kan bestaan uit belastingadvies, een belastingaangifte op basis van een no-cure-no-pay-regeling, advies met betrekking tot migratie, enz.

Houd er rekening mee dat een voordelige belastingaangifteservice niet geschikt is voor de meeste expats. Je wordt er niets wijzer van, krijgt geen proactief belastingadvies en krijgt vaak niet de kans om vragen te stellen. Het enige voordeel is “ik heb maar zoveel betaald voor mijn belastingaangifte”. Gebruik maken van een voordelige belastingaangifteservice lijkt in eerste instantie misschien voordelig, maar de kans bestaat dat ze iets belangrijks over het hoofd zien.

Als je je in een van de volgende situaties bevindt, is het verstandig om een gespecialiseerde belastingadviseur te raadplegen.

Een eigen bedrijf starten of een bv oprichten

Als je in Nederland een onderneming wilt starten, zul je rekening moeten houden met veel juridische en fiscale aspecten. Dit is vooral het geval bij internationale ondernemingen. Omdat al deze aspecten op lange termijn gevolgen kunnen hebben, kun je het beste in een vroeg stadium fiscaal advies inwinnen.

Een belastingadviseur kan je bijvoorbeeld adviseren over: welke ondernemingsvorm het beste past (eenmanszaak, maatschap of besloten vennootschap), van welke fiscale faciliteiten je gebruik kunt maken, welke fiscale verplichtingen jouw onderneming zal hebben en hoe je jouw belastingaangifte correct en zo winstgevend mogelijk kunt doen.

Een huis kopen

Omdat de rente voor hypotheken momenteel laag is, is het kopen van een huis vaak gunstiger dan huren. Ook is de hypotheekrente aftrekbaar in “Box 1”, hoewel het maximale aftrektarief de komende jaren geleidelijk wordt beperkt, vooral voor de inkomens in het hoogste belastingtarief.

Een belastingadviseur kan je helpen bij jouw hypotheekrenteaftrek, maar kan je ook adviseren als jouw situatie verandert. Als je bijvoorbeeld het land gaat verlaten, kan hij je adviseren of het fiscaal voordeliger is om het huis te verkopen of te houden. En als je het houdt, of je het dan moet verhuren of voor eigen gebruik moet houden.

Lees ook: 3 Redenen waarom een photobooth leuk is op een event

Scroll to top