Gezondheidsvoordelen van het dragen van goud

Goud is altijd al gezien als een bron van rijkdom. Zelfs eeuwen geleden versierden mensen zichzelf met gouden sieraden en ornamenten om hun macht en status aan te geven. Ga snel door naar de moderne cultuur en je zult zien dat gouden sieraden belangrijk blijven. Echter, buiten de fashion statement van het aantrekken van een gouden armband of ketting, kan het dragen van goud ook een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen bieden.

In de oudheid werd aangenomen dat goud helende eigenschappen had en werd het medicinaal gebruikt. Vandaag de dag wordt nog steeds algemeen aangenomen dat goud positieve effecten kan hebben op het welzijn van een persoon. Het gele metaal wordt gebruikt voor verschillende kwalen. En hoewel het bewijs van de effectiviteit ervan enigszins beperkt is, weten we in ieder geval dat goud een niet-toxische stof is en niet zal leiden tot bijwerkingen, zelfs niet na langdurige blootstelling.

Voor goud inkoop Den Haag kun je hier terecht.

Hoe kan goud de gezondheid ten goede komen?

Verlichting van artritis symptomen

Misschien wel het meest onderzochte en door de dokter goedgekeurde gebruik van goud is om de symptomen van reumatoïde artritis te verlichten. Het dragen van 24-karaats goud direct tegen de huid heeft bijgedragen aan het verbeteren van deze symptomen bij een aanzienlijk percentage van de patiënten.

Verminder pijn

Het aanbrengen van goud op een zere plek of infectie zou de wond helpen genezen. Waarom? Men denkt dat goud een ontspannend effect heeft op de bloedvaten, waardoor het bloed vrijer kan stromen. Deze stimulering van de circulatie reguleert de zuurstof in het lichaam en helpt zo bij de genezing.

Regel de lichaamstemperatuur

Goud zou helpen bij het reguleren van de lichaamstemperatuur. Een stabiele temperatuur verbetert het immuunsysteem van een persoon. Dit is vooral nuttig voor mensen die rillingen, nachtzweten en/of opvliegers ervaren.

Huidverzorging

Cleopatra gebruikte het beroemde goud als gezichtsmasker om haar huid jeugdig te houden. In de Romeinse tijd werd van goud een zalf gemaakt en gebruikt voor de behandeling van verschillende huidziekten en infecties. Terwijl de medische vooruitgang deze rudimentaire praktijken ver heeft overtroffen, blijft de basis van de positieve effecten van goud op de huid bestaan. Vandaag de dag is er puur goud te vinden in verschillende schoonheidsproducten en dermatologische behandelingen, die de huid stralend en mooi houden.

Stemmingsverbetering

Veel mensen genieten van de uitstraling van puur goud. Het dragen ervan als een modestatement is genoeg om veel goudeigenaren een vertrouwensboost te geven. Sommige mensen glimlachen alleen al bij het zien van hun eigen goud – of het nu gaat om sieraden of edelmetaal. In feite is dit effect zo sterk dat goud al sinds de oudheid wordt gebruikt als een de-stressor. Het wordt gezien als een middel om het emotionele welzijn te stimuleren.

Lees ook: 3 Gezondheidsvoordelen van bobsleeën

Scroll to top