Een SIM-kaart kopen in Vietnam

Vietnam is voor velen een van favoriete reisbestemming. Met aantoonbaar het beste straatvoedsel ter wereld, kilometer na kilometer ongerepte stranden, de gekke energie van de steden en de rustige schoonheid van het platteland, en vriendelijke en gastvrije mensen, is het niet moeilijk om te zien waarom. Zoals met de meeste andere dingen in het land, is verbonden blijven goedkoop: met zo weinig als vijf euro zal de gegevens blijven stromen op je smartphone tijdens je verblijf. De datasnelheden zijn goed en de dekking is wijdverbreid.

Wil je een simkaart kopen in Vietnam? Hier is alles wat je moet weten.

Hoe moet je een prepaid SIM-kaart kopen in Vietnam?

Het kopen van een SIM-kaart in Vietnam is de laatste jaren een beetje ingewikkelder geworden. De regering is in 2016 begonnen met het strikt handhaven van de registratieregels en heeft 12 miljoen illegaal geregistreerde kaarten geannuleerd.

Hoewel er tal van kraampjes zijn die SIM-kaarten verkopen op internationale luchthavens en kleine winkels in de meeste straten van de stad die hetzelfde doen, wees voorzichtig als je besluit om ze te gebruiken. De meeste onofficiële leveranciers, met inbegrip van die op luchthavens, kunnen niet een SIM registreren aan je een SIM.

Kaarten gekocht van deze leveranciers meestal ofwel zijn niet geregistreerd, of zijn geregistreerd bij iemand anders en kunnen worden afgesloten op elk gewenst moment. In beide gevallen moet je een officiële winkel bezoeken voor (her)registratie.

Voor degenen die alleen in het land voor een paar dagen en een verblijf in de steden, het gemak van het kopen op de luchthaven of een kraam langs de weg kan nog steeds de moeite waard het risico. Het ergste dat kan gebeuren is dat de SIM zal stoppen met werken, en je zult een officiële winkel moeten opsporen om goed te registreren. Bespaar jezelf het gedoe en koop in plaats daarvan het gelijk bij een officieel verkooppunt.

Lees ook: Wat zijn de kosten van een draadloos alarmsysteem?

 

Scroll to top