De voordelen van een slimme printer

Verspillende printjobs zijn de bane van elk bedrijf. Slimme printers kunnen de balans herstellen.

Lees verder voor een paar van de voordelen.

En ga naar SlimmePrinter.nl om vandaag nog je eigen slimme printer aan te schaffen! ­čśë

Log in om af te drukken

Een van de belangrijkste voordelen van een slimme printer is dat gebruikers kunnen worden gevraagd om in te loggen voordat ze kunnen printen.

Dit betekent dat een printopdracht pas fysiek wordt uitgevoerd als een gebruiker daadwerkelijk voor de printer staat om de afdruk te autoriseren.

Dit voorkomt print-and-forget kopie├źn, omdat gebruikers naast de printer moeten staan om het systeem te laten draaien, waardoor een per ongeluk verzonden printopdracht op elk moment kan worden geannuleerd en mensen niet per ongeluk met de printopdracht van iemand anders weg kunnen lopen.

In combinatie met een goed “pull” printsysteem kan de aanmeldingsfunctie nog krachtiger worden. Hiermee worden opdrachten in een wachtrij geplaatst en kunnen gebruikers onderweg in een gebouw inloggen op elke printer in het netwerk voor hun opdracht, waardoor de losse vellen die de neiging hebben zich op te stapelen rond de “verkeerde” printer in de meeste kantoren worden opgeslagen en het personeel door kan gaan met het werk, zelfs als er een printer offline gaat.

Slim printen is ook een veiligere oplossing, omdat gebruikers gevoelige documenten kunnen afdrukken en weten dat alleen zij deze kunnen terughalen. Dit betekent dat veel bedrijven niet langer kleinere persoonlijke printers aan managers hoeven te leveren, wat weer kosten bespaart.

Betere beveiliging

Het is een vaak over het hoofd geziene feit dat oude netwerkprinters kwetsbaar zijn voor hackers. In het verleden hebben hackers er onder andere voor gezorgd dat printers duizenden printopdrachten hebben uitgespuwd om denial-of-service-aanvallen uit te voeren.

Met slim printen helpt veilige gebruikersauthenticatie dit te voorkomen, omdat hackers het systeem niet kunnen overschrijven en afdrukken afdwingen.

Dit is vooral belangrijk als je een “bring your own device”-beleid (BYOD) hebt, omdat ge├»nfecteerde apparaten langs de hoofdbeveiliging van uw bedrijf worden gebracht en verantwoordelijk kunnen zijn voor de aanval. Met slimme printers heb je een extra beveiligingslaag binnen uw bedrijf.

Lees ook: Thailand: Plekken om te bezoeken

Scroll to top