De voordelen van een besloten vennootschap

Wanneer je een bedrijf start, zul je waarschijnlijk moeten kiezen of je een beursgenoteerde onderneming wilt zijn of een besloten vennootschap. Hoewel geen van beide keuzes beter of slechter is dan de andere, zul je moeten beoordelen wat voor soort vrijheid je wilt met jouw bedrijf, samen met andere elementen. Een voordeel van een beursgang is bijvoorbeeld dat je meer toegang hebt tot financieringsbronnen.

Wil je je eigen BV oprichten ? Lees dan hieronder de voordelen van zo’n privé-onderneming.

Houdt jouw financiën privé

In tegenstelling tot een beursgenoteerd bedrijf dat aandeelhouders de mogelijkheid biedt om in aandelen te investeren en elk kwartaal financiële resultaten moet rapporteren, is een besloten bedrijf niet verplicht om op enig moment financiële resultaten aan het publiek bekend te maken, waardoor de druk op korte termijn om aan de verwachtingen van aandeelhouders en analisten te voldoen, wegvalt. Het niet hoeven vrijgeven van informatie kan ook voordelig zijn in termen van het onthullen van bedrijfsdetails die u in een nadelige concurrentiepositie zouden kunnen brengen.

Bevordert langetermijnplanning

Privé-ondernemingen hoeven niet zozeer voor de korte termijn te plannen als beursgenoteerde ondernemingen om aandeelhouders tevreden te stellen en de dagelijkse aandelenkoersen op peil te houden. Doordat het niet meer nodig is om per kwartaal schitterende resultaten te boeken, kan een privé-onderneming zich concentreren op groei op lange termijn en dienovereenkomstig managen. Hoewel bedrijven nog steeds kortetermijndoelen kunnen beoordelen, kunnen ze meer tijd en onderzoek besteden aan lopende, langetermijndoelstellingen.

Kapitaal zonder eigen vermogen

Vroeger was het zo dat de belangrijkste reden waarom bedrijven naar de beurs gingen, was om een instroom van kapitaal te krijgen. Maar vandaag de dag zijn er particuliere investeerders en durfkapitalisten die willen investeren. Het is niet nodig om alleen voor het geld naar de beurs te gaan. Een andere optie is dat eigenaars een banklening aangaan, die tegen veel lagere rentepercentages kan worden geleend dan 10 of 20 jaar geleden. Waar “naar de beurs gaan” vroeger een teken van succes was, zien veel bedrijfseigenaren tegenwoordig dat het echte succes ligt in het privé blijven en de controle over hun bedrijf.

Lees ook: Het belang van goed rolstoelvervoer

Scroll to top