De voor- en nadelen van het beginnen met bloggen

Tegenwoordig lijkt het alsof iedereen leest en schrijft. Voor designliefhebbers zijn blogs zoals Lifestylers een immens populaire bron van informatie met nieuwe ideeën, advies en inspiratie. Voor designprofessionals is het de creatie van een blog die de grootste kans biedt – een middel om een aanhang te creëren en het bewustzijn van en de interesse in hun werk te vergroten.

Maar, het goed doen is een heel ander verhaal, een verhaal dat een tijdsbesteding vereist. In deze post zullen we het hebben over een paar voors en tegens.

De voordelen

  • Het starten van een blog is eenvoudig. De stappen om een blog te beginnen zijn doodsimpel. U kunt een sjabloon kiezen uit websites zoals Blogger, WordPress of Tumblr. Het toevoegen van berichten is bijna net zo eenvoudig als het versturen van e-mail.
  • Een blog geeft mensen een reden om uw website te bezoeken. Voor het grootste deel is uw zakelijke website vrij statisch, tenzij u voortdurend nieuwe projecten toevoegt. Een blog geeft u de mogelijkheid om meer diepte en dimensie aan uw stem toe te voegen. Omdat het regelmatig wordt geüpdatet, kan het ervoor zorgen dat mensen terugkomen.
  • Een blog is een levend archief van persoonlijke inspiratiebronnen. Het is een plek om de dingen te verzamelen die u inspireren. In tegenstelling tot geprinte foto’s vormen blogberichten geen rommel op uw bureau. En via Google kun je snel berichten uit het verleden vinden.
  • Het bereik kan ongelofelijk zijn. Je weet nooit wie er op je blog komt, inclusief potentiële nieuwe klanten en de pers. Op Facebook kunt u bijvoorbeeld bijna 6.000 mensen hebben die uw blog leuk vinden. Dus als je iets post, zien al die mensen het. Zelfs als slechts een fractie van hen het opnieuw plaatst, zien uw volgers het plotseling, en wie weet wie er uiteindelijk op uw website terecht kan komen.

De nadelen

  • Een goede blog vereist regelmatige updates. Hoewel het starten van een blog gemakkelijk is, is het moeilijkere deel voldoende gedisciplineerd om er op te blijven staan. Je moet een schema hebben om er zeker van te zijn dat je het regelmatig bijwerkt.
  • Omdat het een weerspiegeling is van uw bedrijf, moet een blog niet lukraak worden gedaan. U kunt het gebruiken als een ander facet van uw bedrijf, dus u moet ervoor zorgen dat het professioneel wordt gedaan. Dat betekent dat je de tijd moet nemen om ervoor te zorgen dat de grammatica en de spelling correct zijn en dat ik afbeeldingen van goede kwaliteit heb.
  • Onverwachte technische problemen kunnen extra tijd vergen. Technische problemen duiken soms op, en dat is waarschijnlijk het meest tijdrovende. Zo kunnen uw berichten bijvoorbeeld om een onbekende reden verdwijnen.

Lees ook: 3 Redenen waarom een reserveautosleutel belangrijk is

Scroll to top