De Oosterse en Botanische decor stijlen

Exotisch, Oosters & Boheems, dat zijn de trefwoorden voor een Botanisch geïnspireerde stijl en decor, ook bekend als “Biologische Natuur”. Het is een prachtige stijl die je op veel verschillende manieren kunt inrichten! Maar hoe? Lees hieronder meer over de “biologische natuur” stijl en decor trend.

Duurzaamheid

Als samenleving worden we ons iedere dag steeds bewuster van duurzaamheid en hechten we daar veel belang aan. Daarom is een Oosterse of Botanische style zo trending nu. Authenticiteit en kwaliteit van producten worden meer benadrukt als het gaat om een op de natuur geïnspireerde stijl en inrichting. Het gebruik van materialen zoals hout, bamboe, rotan en wol in combinatie met veel groen is een must bij een Botanisch geïnspireerde stijl .

Je krijgt de beste afwerking als de materialen robuuster zijn en toch nog in zijn natuurlijke vorm zit, omdat het karakter geeft aan jouw interieur. Geeft dit een rustgevendere en rustigere afwerking? Ja Zeker!

Verlichting in een Oosterse sfeer

Net als bij Oosterse lampen zijn Botanische lampen de ultieme sfeermaker in jouw huis! Als het gaat om Botanisch decor, kies dan voor rotan of bamboe hanglampen voor een meer natuurlijke afwerking. Als het om Oosters decor gaat kan je Marokkaanse lampen kiezen.  Wij denken dat de lampen van Ghalia.nl boven je eettafel of zelfs in jouw slaapkamer de perfecte natuurlijke oppepper is voor een Oosterse geïnspireerde stijl en inrichting!

Een Oog voor Oosterse details

Lichte tinten zoals wit, beige of grijs worden gezien als natuurlijke kleuren die passen in een decor geïnspireerd door de organische natuur. Deze natuurlijke kleurtinten zijn afgewerkt met oosterse details, denk aan luipaardprints of gouden accenten. Wil je een vleugje kleur toevoegen, maar toch geïnspireerd blijven door de natuur? Groen of okergeel is het meest geschikt voor een accentwand die zorgt voor een levendige en natuurlijke afwerking.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat groen niet ontbreekt in jouw inrichting, dat planten in de woonkamer, slaapkamer of zelfs in de badkamer ideaal zijn! Planten zorgen voor rust en dat is wat we nodig hebben in een Botanisch en natuurlijk geïnspireerd decor.

Scroll to top