De beste payment providers in Nederland

In dit artikel gaan we de beste payment providers bespreken, laten we beginnen bij de marktleider, Paypal.

PayPal-standaard

paypal

PayPal is de grootste en bekendste online betaalgateway ter wereld en bezit meer dan 60% van de markt. Ze hebben twee verschillende plannen voor kleine bedrijven, Standard en Pro.

Dit is een enorm voordeel dat niet kan gaan onderschat, het maakt PayPal een goede keuze voor iedereen die snel begint. Het heeft ook geen maandelijkse kosten en brengt de reguliere transactiekosten van 2,9% + 0.30 per transactie in rekening.

PayPal Standard geeft u een heel eenvoudige manier om klanten te laten betalen door een “betaal nu” knop toe te voegen aan uw site. Het enige wat u hoeft te doen is u aan te melden en een van hun betalingsknoppen toe te voegen aan uw site. PayPal zal dan de rest voor u afhandelen.

PayPal Standard’s eenvoud, terwijl een groot voordeel in sommige opzichten, komt ook met een nadeel van een gebrek aan maatwerk. Het enige wat u kunt doen is kiezen welk type knop u wilt op uw site.

Paypal Standard is alleen beschikbaar in 203 landen. Als Paypal niet beschikbaar is waar u woont, is er een workaround.

Een ander belangrijk nadeel van de PayPal-standaard is het feit dat u de controle over de kassa-ervaring verliest. PayPal-standaard linkt uw klanten naar een externe site waar ze hun gegevens invoeren en betalen. Deze extra stap betekent dat u de controle verliest, en u kunt u veel verkopen verliezen.

Estland biedt een e-residency programma aan, waarmee digitale ondernemers online een in de EU gevestigd bedrijf kunnen starten en beheren. Zodra u uw e-residency heeft opgezet en uw bedrijf heeft geregistreerd, kunt u vervolgens een PayPal-bedrijfsrekening aanmaken als een Estlands bedrijf. Meer informatie over dat proces vindt u in deze Medium post.

Paypal Pro

Als u Paypal wilt gebruiken, hebben ze ook een premium versie van hun dienst, PayPal Pro. Net als bij PayPal Standard is het eenvoudig in te stellen, maar het heeft één groot voordeel ten opzichte van Standard.

PayPal Pro is alleen beschikbaar in de VS, UK en Canada.

Het stroomlijnt het betalingsproces. Door het verminderen van het aantal klikken dat een klant moet maken om bij de aankoop te komen betekent dat u niet zoveel mensen verliest in het proces.

Echter, deze bonussen die je krijgt met Paypal Pro zijn niet gratis. Dit plan kost je $ 30 maand bovenop de reguliere transactiekosten, die kunnen worden geprijsd als je net begonnen bent.

Het maakt de ervaring zeer aanpasbaar. U kunt veel verschillende kassa-ontwerpen testen en zien welke zich vertalen in de meeste verkopen.

Met PayPal Pro kunnen mensen direct op uw site betalen, in plaats van mensen naar een externe site te sturen zoals met PayPal Standard. Dit biedt meerdere bonussen.

Stripe

Als u niet met de marktleider wilt meegaan, dan is Stripe de op een na populairste optie voor global payment solution.

Het grote nadeel van Stripe is dat het speciaal voor ontwikkelaars is gemaakt als https://www.protranstech.com/. Als u zich al comfortabel voelt met code, dan is dat geen probleem! Echter, als je een beginner bent, kan Stripe vrij moeilijk te hanteren zijn. Je zult je best moeten doen om te maken wat je wilt.

Wat Stripe zo populair maakt is het feit dat ze je volledige controle geven over de kassa-ervaring, vergelijkbaar met PayPal Pro. Echter, ze hebben het extra voordeel van het niet in rekening brengen van de maandelijkse kosten.

Stripe is beschikbaar in 33 landen.

Stripe accepteert heel wat verschillende betalingsmogelijkheden, waaronder meerdere eWallets. Het accepteert echter geen PayPal. U kunt dit omzeilen door meerdere verschillende betalingsgateways te gebruiken.

Stripe heeft ook een heleboel nuttige en krachtige functies, van betalingen in de winkel tot uitgebreide beveiliging en een uitgebreid dashboard.

Scroll to top