Bedrijfssamenwerking: De 3 grootste voordelen van Escape Room Team Building

In heel Nederland zijn de Escape Room teambuilding oefeningen in opmars. Een Japanse import die situaties van groot gevaar en intriges simuleert, deze concepten bieden veel inzicht voor bedrijven die op zoek zijn naar hun toptalent en de beste werkdynamiek.

In het volgende artikel bespreken we de individuele en teamgerichte voordelen van escape rooms. Laten we er even tussenuit gaan!

Een ontsnappingsruimte stimuleert samenwerking over de concurrentie

Om de vraag te kunnen beantwoorden hoe de vluchtkamers werken, moet men buiten zichzelf treden. Ze moeten de andere talenten ontdekken die zich in het zicht verstoppen. Dat wil zeggen, hun mede-teamleden.

Vluchtkamerbedrijven zoals Hero Adventures (hero-adventures.nl/locaties/friesland/leeuwarden/) ontwerpen hun aanbod op basis van dit concept. Ze bevatten puzzels, aanwijzingen en activiteiten die het lichaam en de geest in beslag nemen.

Hoewel sommige deelnemers elke vaardigheid kunnen hebben, hebben de meesten dat niet. Of beter gezegd, ze hebben ze in verschillende mate. Het ontsnappingsruimteconcept dwingt de deelnemers om te vertrouwen op de sterkste vaardigheden van hun sterkste leden, door bij elke stap samen te werken.

Scoort teamlid effectiviteit

Om “de kamer op te lossen”, bij wijze van spreken, moet er iemand opstaan. Gewoonlijk zijn er een aantal mensen.

Het is een leuke ervaring om te zien hoe je team zal reageren op de uitdaging. Maar als bedrijfseigenaar is het ook een leerzame ervaring.

Het vertelt je wie er buiten de gebaande paden gaat denken en zichzelf over de grenzen van de rust heen duwt. Het geeft ook een licht op degenen die zich onder druk opvouwen als een accordeon.

Stelt hindernissen en struikelblokken aan het licht

Een van de grote voordelen van teambuilding door middel van het vluchtkamerconcept is dat het de vaardigheden kan illustreren die je tegenhouden.

Laten we zeggen dat een hele groep een probleem heeft met het samenstellen van aanwijzingen om raadsels of mysteries op te lossen. Dat kan een bedrijfseigenaar vertellen dat er meer training nodig is om op details te letten.

Hoe kan dat jou ten goede komen? Stel dat u een groot marketingproject hebt dat een papieren rapport vereist, maar dat u een grote server hebt die gevuld is met ongelabeld marketingmateriaal (d.w.z. afbeeldingen, logo’s, enz.).

Medewerkers die een training met aandacht voor detail hebben gehad, kunnen naar binnen gaan en die materialen labelen met de juiste beschrijvingen. Dit zou de efficiƫntie van de huidige en toekomstige rapporten kunnen verhogen.

Lees ook: 3 Redenen waarom een reserveautosleutel belangrijk is

Scroll to top