Alles wat je moet weten over diamond painting

Diamond painting is een nieuw doe-het-zelf-idee dat iedereen letterlijk gek maakt! Schilderen met diamant is een makkelijke manier om te ontspannen en je geest te bevrijden van de dagelijkse beslommeringen. De “diamant” projecten, bestaan uit het completeren van een beeld met veelzijdige, kleine synthetische kristallen. Nog steeds geen idee waar ik het over heb? Bekijk hier diamond painting.

Wat is het verschil tussen 3D & 5D diamond painting?

Het verschil tussen 3D- en 5D-diamantschilderen zit hem in het aantal facetten dat de edelstenen hebben. 3D Diamanten hebben 3 facetten, terwijl ze in 5D 5 facetten hebben aan elke zijde. Meer de facetten zijn, ze geven een meer sprankelend effect.

Wat is 5D diamond painting?

5D diamond painting is een andere naam die de kunst van het schilderen met diamanten aangeeft. De 5D staat voor het speciale effect dat het kunstwerk overbrengt als het eenmaal klaar is, omdat het een zeer realistisch effect geeft. 5D staat voor 5-dimensionaal en gaat over harsen/diamanten die gebruikt worden in het schilderen. De harsen zijn 5D.

Wat is een diamond painting kit?

Diamond painting kit is een set van items die je nodig hebt om het werk te beginnen en te voltooien. Het bevat het doek en alle benodigde materialen.

Wat bevat de diamond painting kit?

Elke painting kit bevat alles wat je nodig hebt om iets bijzonders te creëren:

  • Voorbedrukt doek met speciale lijmlaag en beschermfolie,
  • 2,5 x 2,5 mm acrylsteen (kristallen) met 9-15 facetten voor een betere en helderdere weerkaatsing van het licht
  • Pincet
  • Diamantaanbrenggereedschap
  • Zelfklevende was

Hoe werkt diamantborduurwerk/schilderen?

Diamantschilderen is heel eenvoudig! Om te beginnen verwijder je een deel van de beschermende folie op het doek en plaats je de kristallen op het doek, waarbij je de bijgeleverde eenvoudige kleuren/symbolen legende volgt.

Breng de kristallen op het doek aan met het pincet of de applicator en probeer ze zo dicht mogelijk bij elkaar te plaatsen.

BELANGRIJKE TIP: Het doek van de painting kit wordt geleverd met een beschermende film. Verwijder deze folie nooit volledig in één keer! Het oppervlak van het doek is plakkerig, als je de beschermfolie verwijdert zal je doek aan stof worden blootgesteld, het kan dan uitdrogen en niet meer plakken. Als je met je schilderij begint, til het dan een beetje op als je verder gaat met het schilderij. Als je het werk moet onderbreken, vergeet dan niet om het opnieuw te bedekken met de film.

Lees ook: 3 geheimen voor het beheren van technisch personeel

Scroll to top