e sigaret

Alles over de hippe e-sigaret

Een e-sigaret is een lange buis die meestal lijkt op een sigaret, een sigaar, een pijp of een pen. De meeste zijn herbruikbaar, met vervangbare en navulbare patronen, maar sommige zijn wegwerpbaar.

De e-sigaret zoals we die kennen is uitgevonden door Hon Lik, een Chinese apotheker, werkzaam voor Golden Dragon Holdings, nu bekend als Ruyan. Het bedrijf begon te exporteren naar belangrijke markten in 2005 tot 2007. Er zijn nu meer dan 460 verschillende merken op de markt van E-Sigaretten, ons favoriet is https://damp-e.nl/.

Voordelen

E-sigaretten kunnen minder gevaarlijk zijn dan tabak voor bestaande rokers, maar het kan zelf ook gevaren met zich meebrengen. De e-sigaret mag dan minder gevaarlijk zijn dan tabak voor bestaande rokers, voor bestaande rokers kan het minder gevaarlijk zijn dan tabak, maar het lijkt zelf ook gevaren met zich mee te brengen.

Sommige studies hebben aangetoond dat het gebruik van e-sigaretten sommige rokers kan helpen om te stoppen met roken.

E-sigaretten beweren veel van de gezondheidsrisico’s van het roken van tabak te omzeilen en een gezonder alternatief te bieden voor sigaretten en andere conventionele vormen van nicotineinname.

Anderen suggereren dat ze “bescheiden” voordelen bieden voor degenen die willen stoppen met roken, maar dat ze “goede mogelijkheden” bieden voor degenen die willen stoppen met roken.

De GGD over E sigaretten

De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) besluit dat e – de sigaretten kunnen ten goede komen aan volwassen rokers die niet zwanger zijn, zolang zij volledig een andere nicotine of tabaksproducten vervangen.

Nochtans, in 2015, bleef 58.8 percent van volwassen gebruikers regelmatige sigaretten roken. Zij gebruikten geen vaping als volledig substituut voor tabak.

De GGD voegt hieraan toe dat roken niet geschikt is:

  • voor jongeren
  • voor degenen die nog nooit eerder hebben gerookt…
  • tijdens de zwangerschap

Het op de markt brengen van de activiteit als koel en veilig, en het aanbieden van een verscheidenheid aan smaken, fabrikanten zijn erop gebrand om tieners en adolescenten aan te trekken. Er is een argument dat het beter is voor jongeren om te beginnen met vapen in plaats van te roken. Maar dit is nog niet bewezen.

Scroll to top