9 Voordelen van Zonne-energie:

In deze blogpost gaan we de beste 9 Voordelen van Zonne-energie bespreken:

1. Hernieuwbaar
Zonne-energie is een hernieuwbare energiebron. Dit betekent dat we niet zonder zonne-energie kunnen komen te zitten, in tegenstelling tot niet-hernieuwbare energiebronnen (bijv. fossiele brandstoffen, steenkool en kernenergie).

2. Duurzaam
Een overvloedige en hernieuwbare energiebron is ook duurzaam. Duurzame energiebronnen voorzien in de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun behoeften te voorzien in gevaar te brengen. Met andere woorden, zonne-energie is duurzaam omdat we niet te veel kunnen verbruiken.

3. Milieuvriendelijk
Het gebruik van zonne-energie veroorzaakt over het algemeen geen vervuiling. Er zijn echter wel emissies die verband houden met de productie, het transport en de installatie van zonne-energiesystemen – bijna niets in vergelijking met de meeste conventionele energiebronnen. Het is duidelijk dat zonne-energie onze afhankelijkheid van niet-hernieuwbare energiebronnen vermindert. Dit is een belangrijke stap in de strijd tegen de klimaatcrisis.

4. Gedeelde zonne-energie
Vanwege schaduw, onvoldoende ruimte en eigendomsproblemen zijn 1/5 van de Amerikaanse huizen eenvoudigweg ongeschikt voor zonnepanelen Met de introductie van gedeelde zonne-energie kunnen huiseigenaren zich abonneren op “gemeenschappelijke zonnetuinen” en zonne-energie opwekken zonder dat ze daadwerkelijk zonnepanelen op hun eigen dak hebben.

5. Stil
Bij de meeste toepassingen van zonne-energie zijn er geen bewegende delen betrokken. Er is geen geluid geassocieerd met fotovoltaïsche energie. Dit is gunstig in vergelijking met bepaalde andere groene technologieën zoals windturbines.

6. Goede beschikbaarheid
Zonne-energie is overal ter wereld beschikbaar. Niet alleen de landen die het dichtst bij de evenaar liggen, kunnen zonne-energie gebruiken – Duitsland bijvoorbeeld heeft verreweg het hoogste vermogen aan zonne-energie ter wereld. Plus er zijn tegenwoordig veel vacatures open door al de vraag naar zonne-energie kijk maar eens naar Flexmaat.

7. Technologie is verbeterd
In de zonne-energiesector wordt voortdurend technologische vooruitgang geboekt. Innovatie in nanotechnologie en kwantumfysica heeft het potentieel om de elektrische output van zonnepanelen te verdrievoudigen.

8. Financiële steun van de overheid/staat
Overheids- en staatskortingen zijn beschikbaar gekomen, zowel op de schaal van het nut als voor de meerderheid van de huiseigenaren. Dit betekent dat de effectieve kosten van zonnepanelen veel lager zijn dan vroeger. In sommige gevallen kan de prijs van een residentieel fotovoltaïsch systeem met meer dan 50% worden verlaagd.

9. Weinig onderhoud
Het merendeel van de huidige zonne-energiesystemen vraagt niet veel onderhoud. Woonzonnepanelen hoeven meestal maar een paar keer per jaar gereinigd te worden. Zonnefabrikanten met hun zonnepanelen leveren 20 of 25 jaar garantie op hun zonnepanelen.

Scroll to top