marktplaats

6 beste webwinkels in Nederland

Het kopen van spullen bij webwinkels, de Nederlandse versie van online winkelen, is een beetje ingewikkelder, maar nog steeds vrij goed – als je eenmaal hebt uitgezocht welke webwinkels beter zijn voor welke aankopen. Ik kan echter nog steeds niet over de vreemde manier waarop de bezorgingen worden beheerd: voor bezorgingen die te groot zijn om door mijn mailsleuf te passen, heb ik het pakketje bij een buurman of de lokale PostNL moeten afhalen, ongeveer een derde van de gevallen.

1. Bol.com

Dit is de Nederlandse versie van Amazon. Het heeft een grote verscheidenheid aan artikelen, van huishoudelijke artikelen en apparaten tot kleding, boeken/e-boeken en meer. U kunt iets extra’s betalen voor de mogelijkheid om ’s avonds of in het weekend de levertijden te kiezen, of u kunt gratis naar een Albert Heijn ophaallocatie gaan om uw pakket te laten bezorgen, meestal is het de volgende dag in huis. Soms heeft bol.com ook goeie promoties: zoals bulk discount huishoudelijke artikelen en bestseller boekkortingen, naast andere promoties.

2. Ebay.com

Dezelfde Ebay als overal elders. U kunt alles bestellen van iedereen die berichten naar Ebay post van overal ter wereld. Ik heb Ebay maar een paar keer gebruikt, en meestal in situaties waar ik zocht naar weinig gebruikte spullen tegen goedkopere prijzen of iets wat niet vaak verkocht wordt (bv. handgemaakt of op maat gemaakt). Meestal heb ik ook niet nodig wat dat artikel ook dringend nodig heeft.

3. Amazon.nl

Op deze manier is het mogelijk om toegang te krijgen tot de Amazon-ervaring, hoewel niet alles naar Nederland kan worden verzonden. Er is een nieuw Amazon Prime lidmaatschap in Nederland, maar dat is nog steeds beperkt door wat hier daadwerkelijk geleverd kan worden, ook al is het belangrijkste geadverteerde perk een snellere levering. Ik wacht soms nog steeds 1.5 weken op een levering uit Duitsland – tot zover dat gevoel van onmiddellijke voldoening! Aan de andere kant ben ik ook opgewonden om een pakketje te openen als het aankomt, omdat ik vergeten ben dat ik iets besteld heb. Ik vermoed dat het Prime lidmaatschap ook toegang heeft tot Amazon online diensten, zoals video en muziek, maar dan wel gelokaliseerd. Een bonus: Als je Smile.Amazon.de gebruikt en als normaal winkelt, gaat een klein percentage van je aankoop naar een liefdadigheidsinstelling naar keuze die bij Amazon is geregistreerd.

4. Zalando.nl

Deze werd mij aanbevolen vanwege het retourbeleid en door https://snelmorgeninhuis.nl, wat altijd handig is als je online kleding of schoenen koopt zonder ze eerst te passen. Hoewel ik dat beleid nog niet heb moeten gebruiken, is het retourneren van een artikel net zo gemakkelijk als het terugbrengen van het artikel in de bijgeleverde verzenddoos en het afleveren bij een PostNL punt.

5. AbeBooks.nl

Boeken kopen? Vooral boeken die ouder of moeilijker te vinden zijn in een bakstenen boekhandel? Probeer deze webshop uit om te vinden wat je nodig hebt. Hier vind je zeker goedkope of minder gangbare boeken. Alles wat nieuw gepubliceerd wordt, zal minder snel op deze site staan. Een goede boekenwinkel bij het zoeken naar goede webwinkels in Nederland.

6. Marktplaats.nl

Zoals een Nederlandse Ebay (eigenlijk een Belgische) waar je kan bieden op spullen die mensen te koop aanbieden, zelfs op auto’s. Ik heb er niet persoonlijk iets gekocht, maar dit is een voorgestelde optie. Er worden met name tweedehandse spullen op dit platform verkocht.

Scroll to top