4 Voordelen van Dynamisch Balanceren

In plaats van te proberen alle trillingen uit de machine te verwijderen, is het beter te proberen de machine zoveel mogelijk in balans te brengen door middel van een balanceerapparaat.

Dynamisch balanceren wordt uitgevoerd met sensoren die aan de lagerblokken zijn bevestigd. Het maakt het mogelijk de onbalans op twee vlakken te identificeren zodat een echte correctie kan plaatsvinden. Er wordt gebruik gemaakt van machines om het punt van de onbalans te identificeren en te corrigeren. Andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden zijn de lengte van de machine en de bedrijfssnelheid.

Een ongebalanceerde elektromotor kan veel problemen veroorzaken. De belangrijkste daarvan is een catastrofale uitval als gevolg van overmatige trillingen die resulteren in lageruitval, scheuren en andere structurele defecten.

Hier zijn slechts enkele van de voordelen van dynamisch balanceren.

Minimaliseert lawaai

Een goed uitgebalanceerde elektromotor is een stille elektromotor. Lawaai is een van de eerste tekenen van een probleem. Overtollig lawaai is het gevolg van trillingen en trillingen, indien ongemoeid gelaten, verergeren het probleem. Bovendien kan lawaai irritatie of vermoeidheid veroorzaken bij de operator of anderen op de werkplek, wat leidt tot productiviteitsverlies.

Verlaagt de energiekosten

Een goed uitgebalanceerde elektromotor verlaagt het energieverbruik in vergelijking met een ongebalanceerde motor, waardoor jouw bedrijfskosten dalen en u geld bespaart.

Verlengt de levensduur van de lagers

De lagers in een elektromotor worden het meest beïnvloed door onbalans. Een goed uitgebalanceerde machine verlengt de levensduur van de lagers en daarmee ook de levensduur van uw elektromotor.

Vermindert structurele stress

De trillingen die door een ongebalanceerde elektromotor worden veroorzaakt, moeten door iets worden geabsorbeerd, en dat is meestal de structuur eromheen. Dit kan resulteren in overmatige slijtage van aangrenzende onderdelen en misschien zelfs in structurele scheuren als er niets aan gedaan wordt. Een goed uitgebalanceerde elektromotor bespaart op de lange termijn geld door die slijtage te verminderen en de levensduur van alle onderdelen die met de elektromotor te maken hebben te verlengen.

Lees ook: 3 Goede gezondheidsredenen om koffie te drinken

Scroll to top