3 Voordelen van hypotheekmakelaars in 2020

Bij het winkelen voor een hypotheek schakelen veel huizenkopers de diensten van een hypotheekmakelaar in om de beste voorwaarden en tarieven te vinden. In het kielzog van de crash op de vastgoedmarkt in 2008 kwam echter de bedrijfsvoering van de makelaars onder vuur te liggen en werd de vraag gesteld of zij wel in het belang van de klant handelen.

Het werken met een ervaren, competente hypotheekmakelaar kan je helpen bij het vinden van de juiste hypotheek. Kijk bijvoorbeeld op mortgage broker Toronto voor makelaars in Canada.

Toch zijn er zowel voor- als nadelen te overwegen voordat je je aan een hypotheek verbindt. Bekijk hieronder de top 3 voordelen die wij hebben samengesteld.

Een makelaar kan je beenwerk besparen

Hypotheekmakelaars hebben regelmatig contact met een grote verscheidenheid aan geldschieters, van wie je sommige misschien niet eens kent. Een makelaar kan je ook wegsturen van bepaalde geldschieters met lastige betalingsvoorwaarden die in hun hypotheekcontracten zijn begraven.

Dat gezegd hebbende, is het gunstig om zelf eerts wat onderzoek te doen voordat je een gesprek plant met een makelaar. Een eenvoudige manier om snel een idee te krijgen van de gemiddelde tarieven die beschikbaar zijn voor het type hypotheek dat je aanvraagt, is om online tarieven te zoeken en vervolgens een hypotheekcalculator te gebruiken. Met dit soort tools kun je  eenvoudig tarieven vergelijken en krijg je extra kennis bij het beoordelen van de geloofwaardigheid van een hypotheekmakelaar.

Een makelaar kan betere toegang hebben

Sommige kredietverstrekkers werken uitsluitend met hypotheekverstrekkers en vertrouwen erop dat zij de poortwachters zijn om hen geschikte klanten te brengen. Het kan zijn dat je sommige kredietverstrekkers niet direct kunt bellen om een kleinhandelshypotheek te krijgen. Makelaars kunnen ook in staat zijn om speciale tarieven te krijgen van kredietverstrekkers als gevolg van het volume van de gegenereerde zaken die lager kunnen zijn dan je kun krijgen op je eigen.

Een makelaar kan in staat zijn om jouw kosten te beheren

Bij het aangaan van een nieuwe hypotheek of bij het werken met een nieuwe kredietverstrekker kunnen verschillende soorten vergoedingen betrokken zijn, waaronder de kosten voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek, de aanvraagkosten en de taxatiekosten. In sommige gevallen kunnen hypotheekmakelaars in staat zijn om kredietverstrekkers te laten afzien van sommige of al deze kosten, wat je honderden tot duizenden euros kan besparen.

Lees ook: Wat zijn de voordelen van het gebruik van een massage gun?

Scroll to top