3 Voordelen van huisbewakingscamera’s

Met alle nieuwe technologie die beschikbaar is voor huiseigenaren, is het nu een goed moment om jouw huisbeveiligingsapparatuur te upgraden. Door een paar bewakingscamera’s op te halen, doe je jouw huis een aantal gunsten.

De gemiddelde kosten van een huisinvasie liggen gemiddeld rond de 2.000 euro aan gestolen goederen en schade aan eigendommen. Maar wist je dat het op de lange termijn minder duur is om een huisalarmsysteem aan te schaffen? Als je rekening houdt met het invasieve karakter van een inbraak, is het een nog kleinere prijs om te betalen. Beter nog, omdat alarmsystemen dieven in hun spoor tegenhouden, voel je misschien niet de behoefte om te verhuizen na een inbraak.

De kosten van een professioneel geïnstalleerd en bewaakt thuisbeveiligingssysteem kunnen zich vertalen in een veiliger gevoel wanneer je thuis bent. En terwijl je weg bent, zullen de voordelen van huisbewakingscamera’s je helpen je beter te voelen – wetende dat alles waar je zo hard voor gewerkt hebt, beter beschermd is. Je kunt op IPCamerainstallatie terecht voor meer informatie over allerlei bewakingcameras. Lees hieronder een aantal voordelen van het installeren van beveiligingscamera’s.

Huisbeveiligingscamera’s verlagen lokale misdaadcijfers

Denk er eens over na hoe de videodeurbel rechtstreeks op jouw telefoon wordt aangesloten en hoe je de deur kunt beantwoorden en de bezoekers kunt screenen terwijl je weg bent. De dader, wiens identiteit nu is vastgelegd, zal zich realiseren dat jouw huis in de gaten wordt gehouden.

Jagers die proberen in te breken in achtertuinen en garages kunnen ook worden afgeschrikt. Bewegingsgevoelige buitencamera’s beginnen op te nemen wanneer de veiligheidsverlichting aangaat, waardoor een extra beschermingslaag aan jouw huis wordt toegevoegd. De dreiging van vervolging is veel groter wanneer er camera’s aanwezig zijn, dus dieven zullen waarschijnlijk makkelijker doelwitten zoeken in andere buurten.

Kinderen & ouderen monitoren

Veel ouders hebben babysitters en kindermeisjes die op hun kinderen letten als ze weg zijn. Deze bewakingscamera’s kunnen je op de hoogte houden van wat er thuis gebeurt. Zelfs als je de stad uit bent, kun je met jouw smartphone inchecken en zien hoe het gaat.

En je zult ook meer comfort vinden in de wetenschap dat jouw geliefde veilig is. Als een thuisverpleegkundige de zorg voor een bejaard familielid op zich neemt, en als er een noodgeval is, zal het thuisbeveiligingssysteem met een druk op de knop de eerste hulpverleners oproepen.

Inchecken op jouw huisdieren met thuisbewakingscamera’s

Met beveiligingscamera’s die rond jouw woning zijn geïnstalleerd, kun je ook jouw huisdieren inchecken. Dit kan een echte troost zijn als jouw huisdier onlangs geopereerd is of revalideert van een blessure.

Aan de lichtere kant, zul je in staat zijn om te lachen met jouw vrienden op hoe goofy jouw huisdieren zijn. En je weet ook wanneer ze een puinhoop maken van het afval in de keuken.

Lees ook: Werken essentiële oliën echt?

Scroll to top