3 voordelen van het zien van een psycholoog

Naar een psycholoog gaan betekent niet dat je “gek” of “abnormaal” bent, het betekent dat je je geestelijke gezondheid serieus neemt. Iedereen kan er baat bij hebben om naar een psycholoog te gaan, ook al is het maar één keer per jaar. Bij Psychologie Praktijk Zaanstad kun je psychotherapie volgen voor in Zaandam en omstreken.

Lees hier drie voordelen van het gaan naar een psycholoog.

Het is een veilige ruimte

Een echt voordeel van het zien van een psycholoog is het hebben van een veilige plek om je gevoelens uit te laten. In tegenstelling tot een dagboek kunnen ze advies geven, maar dan wel in een volledig vertrouwelijke ruimte. Een veilige, vertrouwelijke omgeving om te bespreken wat je dwars zit… Een objectief publiek, d.w.z. iemand die je niet kent, of een gevestigd belang heeft in je welzijn.

Het kan burn-outs voorkomen

De kans om een psycholoog of een professional in de geestelijke gezondheidszorg te zien is een constructieve en empowerende manier om uitdagingen aan te gaan en een oplossingsgerichte benadering te kiezen voor het managen van onze geestelijke en emotionele gezondheid. Het zien van een professional stelt ons in staat om onze zorgen in een vertrouwelijke hoedanigheid te bespreken, problemen op te lossen en meer te leren over onze kwetsbaarheden die ons vatbaar maken voor een slechte emotionele gezondheid. Door dit te doen, kunnen we burnout, chronische gezondheidsklachten en de reeks andere negatieve symptomen die gepaard gaan met een slechte mentale gezondheid en welzijn voorkomen. Goede geestelijke gezondheid = positief lichamelijk, emotioneel en sociaal welzijn.

Je kunt nieuwe doelen stellen (en oude doelen bereiken)

Als je je zo gemotiveerd hebt gevoeld als een zak aardappelen, kan een bezoek aan een psycholoog je uit je sleur helpen. Fantastisch voor degenen die een creatief blok hebben, of degenen die moeite hebben om zich in hun werk te storten, kan de psychologie ze weer op gang brengen. Dus als je hebt nagedacht over het worden van een interieurarchitect, maar je voelt geen echte motivatie om te beginnen, het zien van een psycholoog kan de kick in de kont die je nodig hebt! Wie weet, na een paar sessies, kun je gewoon beginnen met je nieuwe bedrijf te pronken met je enorme smaak in de woninginrichting.

Lees ook: Alles wat je moet weten over diamond painting

Scroll to top