3 Redenen waarom een reserveautosleutel belangrijk is

De meeste dealers verstrekken u twee autosleutels wanneer u een nieuw voertuig koopt, maar wanneer voertuigen worden ingeruild herinneren niet alle automobilisten zich beide sleutels te verstrekken. Wanneer deze voertuigen worden doorverkocht, kunnen ze daarom niet worden voorzien van twee sleutels. Er is geen wet die voorschrijft dat dealers u twee sleutels moeten verstrekken voordat ze u een voertuig verkopen, dus vraag dit zeker voordat u het voertuig koopt, dit kan iets zijn waar u over onderhandelt.

Er zijn verschillende redenen waarom u een reservesleutel moet bezitten, te beginnen met het bekende feit dat mensen de neiging hebben om dingen te verliezen. In feite, volgens een Wall Street Journal artikel uit 2012, “de gemiddelde persoon misplaatst tot negen items per dag, en een derde van de respondenten in een poll zei dat ze een gemiddelde van 15 minuten per dag besteden aan het zoeken naar items-cell telefoons, sleutels en papierwerk bovenaan de lijst, volgens een online enquête van 3.000 mensen gepubliceerd in 2012 door een Britse verzekeringsmaatschappij”.

Een andere reden om een reservesleutel te hebben is het simpele feit dat onze bedrijfsomgeving ons in een vergeetachtige staat achterlaat, waardoor het nog waarschijnlijker is dat we onze sleutels per ongeluk in de auto zullen vergrendelen. Gelukkig zijn er slotenmakers. De meeste bieden 24 uur per dag service, zoals een 24/7 slotenmaker op afroep.

Voor meer informatie over autosleutel bijmaken kosten kunt u hier terecht.

Hieronder staan 3 belangrijke redenen waarom u een reservesleutel zou moeten hebben.

Kosten

Als u slechts één autosleutel heeft, kan het zeer duur zijn om toegang te krijgen tot het voertuig door het slot te openen en vervolgens alle deursloten in het voertuig te vervangen. Het is veel goedkoper om een sleutel te laten kopiëren in plaats van al die extra kosten te maken. En dan hebben we het nog niet eens over de kans dat u de sleutels van uw auto minstens één keer in uw leven op slot doet. Als u een reserve hebt, bespaart u de kosten om in te breken in uw eigen auto of om een slotenmaker te bellen.

Vrede van de geest

Het hebben van een reservesleutel geeft u de gemoedsrust die u nodig heeft als u uw sleutels op slot doet in uw auto zoals hierboven vermeld. U heeft de mogelijkheid om met de hulp van een vriend in uw auto te stappen door de reservesleutel op te halen. Het hebben van een extra autosleutel is echter ook geweldig op de dagen dat u gehaast bent en uw sleutels gewoon verkeerd in uw huis hebt gelegd. U heeft altijd de mogelijkheid om uw reservesleutel te gebruiken en op een later tijdstip naar het origineel te zoeken.

Gebruiksgemak voor twee bestuurders

Het hebben van een reservesleutel is ook geweldig als twee bestuurders hetzelfde voertuig besturen. Het delen van een sleutel kan vrij moeilijk zijn als u niet in staat bent om op dezelfde plaats te zijn wanneer één van u het voertuig moet gebruiken. Het hebben van meerdere sleutels helpt verwarring en confrontaties te voorkomen. Net als bij nummer 2 hierboven, als een van de chauffeurs een sleutel verliest of gewoonweg misplaatst is, heeft de andere chauffeur nog steeds een sleutel om te assisteren.

Lees ook: Waarom is het bestaan van een non-profit organisatie belangrijk?

Scroll to top