3 Gezondheidsvoordelen van bobsleeën

Bobsleeën is een van de meest angstaanjagende sporten van de partij – een hogesnelheidswedstrijd waarbij teamgenoten zich in een smal, door de zwaartekracht aangedreven schip storten en zich in een koers van glad ijs storten en 14-22 scherpe bochten maken.

Natuurlijk, als je in een bobslee zit, zijn er stalen zenuwen (zoveel is duidelijk), maar wat veel mensen niet weten is dat het bij een Olympische bobsleebaan juist gaat om het in evenwicht brengen van snelheid, spieren en gewicht.

Als je de moed hebt om de sport zelf te beoefenen, zijn hier een paar van de fitnessvoordelen die je kunt verwachten, en lees dit interview met Wim Noorman.

Het zal je algehele kracht opbouwen

Bobsledding is een zeer fysieke sport die veel snelheid en kracht vergt. De sleutel tot bobsleeën is een explosieve duwstart – atleten sprinten te voet over de ijzige baan en duwen hun slee met een snelheid van ongeveer 40 km/u voordat ze erin springen. Ook heeft het voldoende kracht om de slee in de ‘duwzone’ te bewegen, bestuurders moeten hun kern gebruiken om hun slee te sturen, door het manipuleren van een paar touwen die verbonden zijn met de stalen lopers van de slee.

Je zult verbazingwekkende beenkracht opbouwen…

Om zich voor te bereiden op een internationale wedstrijd moeten de Olympische bobsleeteams ongelooflijke kracht in hun benen opbouwen om de slee op zijn hoogste snelheid te krijgen. Bobsleeën is meestal beenwerk. Dus ze doen een heleboel kraakpanden, een heleboel macht reinigt, springen kraakpanden, box springt, lunges – alles benen. Het bovenlichaam spul, wordt uitgelegd, is gewoon voor de lol. Als je enorme enorme schouders hebt en een grote borst, slaat de wind je en vertraagt de slee. Daarom doen bobsleeën “niet veel krullen, schouderklachten, biceps of borstkas.”

Het is een grote mentale ontlading…

In de grootste bochten van de baan kunnen de sleeën snelheden bereiken tot 80mph en 5G – dat is vijf keer de zwaartekracht. Naast de pure terreur om net zo snel te gaan als een sportwagen op een snelweg, kan de G-kracht voelen alsof je hele lichaam in elkaar drukt – in feite dragen bobsleeën in feite een “nierriem” om hun organen te helpen beschermen tijdens het transport.

Lees ook: 3 Verrassende gezondheidsvoordelen van scooterrijden

Scroll to top